ANASAYFA Politika Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklıyor

Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklıyor

Türkiye'nin gündem maddelerini belirleyen ve önemli konu başlıklarının görüşüldüğü Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı 6 Mayıs tarihi ile gerçekleşti. Kabine toplantında masaya yatırılan konu başlıkları merak konusu olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası kameralar karşısına geçti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 16.30'da bir araya gelirken milyonların gözü kulağı da kabineden çıkacak kararlara çevrildi. 

Milyonları ilgilendiren konuların ele alındığı Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. 6 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dakika açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile masaya yatırılan konular belli olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamaları ile kafalardaki soru işaretlerini giderdi.

KABİNE SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.30'da başladı. Kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları açıklıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

‘’Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirme azmiyle yurt içinde ve yurt dışında canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu sabah millî savaş uçağımız Kaan ikinci defa gökyüzüyle buluştu. 

Özellikle dış politikada seçimler nedeniyle ertelediğimiz ziyaretlere ve kabullere ağırlık verdik. Savunma sanayi ve güvenlik iş birliği alanlarında farklı bir ivme yakaladık. Türkiye, Afrika'daki kardeşlerine en güçlü destek veren ülkedir. 

Eğitim ve kültür alanında da kıtayla iş birliğimizi geliştiriyoruz. Bugün dünyanın 198 farklı ülkesinden yaklaşık 340 bin öğrenci Türkiye'de yükseköğrenim görüyor. İyi yönetilirse Türk ekonomisi, diplomasisi ve üniversiteleri adına büyük bir kazanım olacaktır. 

Hukuku çiğneyen, genel ahlaka aykırı davranan varsa devletin ilgili kurumları gereğini yapar. Bazı beşinci kol elemanları tarafından medyada ve sosyal medyada körüklenen ırkçılığın iyi niyetli olmadığı açıktır.

Son dönemde tekrar ayyuka çıkan Arapça alerjisinin gerisinde aynı hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye'dir ne Türkçedir. Bunlar içlerindeki nefreti sürekli birilerine yönelten zavallılardır. Nefret suçu işleyen bu faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz. Nefret suçlarıyla mücadele noktasında bundan sonra daha kararlı cezai açıdan daha caydırıcı adımlar atacağız.

ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRMEKTE KARARLIYIZ

Şubat ayında işsizlik oranımız yüzde 8,7 olarak gerçekleşti. Ancak işgücü piyasamızda bir dengesizlik oluştuğunu görüyoruz. Bundan sonra işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan beceri ve yetkinlikleri geliştirmeye odaklanacağız. 

13. Çalışma Meclisi sorunların tespiti bakımından gayet faydalı oldu. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Bunu daha önce yaptık yine başaracağız. 

Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır. Verimliği artırmak ve ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız. 

Yılık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecektir. Konut ve araç piyasasında oluşan fiyat balonu sönmeye başlamıştır. Dış ticaret dengesi önemli ölçüde iyileşti.

“KAMU OLARAK BİZ ÖNCÜLÜK VE REHBERLİK EDECEĞİZ”

Enerji faturamız büyümemize paralel olarak kabarıyor. Üretim, yeni pazarlara ihraç ederek, içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. 

Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Hem vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artıracağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tekemmül ettirmek için talimatlandırdım.

ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK MI?

Bakanlığımızın kamuoyunun inceleme ve önerilerini açtığı Türkiye Yüzyılı Maarif modeli inşallah evlatlarımızı donanımlı, erdemli, başarılı ve şuurlu şekilde hazırlanmasını sağlayacaktır. Sanata, bilime, spora, edebiyata önem veren, milli ve manevi değerleri kuşanmış bireylerin yetiştirilmesi sebebiyle zaman zaman güncellememiz temel ihtiyaçtır. Bakanlığımızın web sayfasından teklif, tenkit ve kıymetli fikirlerini bize ileten 57 bini aşkın kurum, kuruluş ve kişiye gönülden teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız, ekonomi kurmaylarımıza son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır.

Kabine sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini sonlandırdı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mamak Belediyesi sosyal hizmetler için çalışmalara başlıyor

Mamak Belediyesi sosyal hizmetler için çalışmalara başlıyor