Kasım 2023 Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Kabine toplantısı gündemin önemli konuları yer alıyor. Kabine toplantısının ardından çıkacak kararlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları merak edilirken gözler kasım ayında yapılacak olan toplantının tarihine çevrildi.

Kasım 2023 Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Kasım ayının Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı için geri sayım başladı. Kabine toplantısının tarihi ve görüşülecek konu başlıkları merak edilirken pek çok soruya da yanıt aranmaya başladı. Kabinede görüşülecek konuları merak edenler, ''Kasım ayı kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?'' sorularını gündeme taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantısı sonrası yapacağı açıklama merak edilirken özellikle görüşülecek konular da merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, iki haftalık periyotlar halinde bir araya gelerek kritik konuları ele alıyor. Kabine toplantısında alınacak kararlar merak ediliyor. Kabineden çıkacak yeni kararlar beklenirken bir yandan da önceki Kabine toplantısında alınan kararların detaylandırılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bakanlar Kurulu'nun üç hafta aranın ardından20 Kasım tarihi ile bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılacak toplantının ana gündem maddelerinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50+1 kuralının değiştirilmesi ve savaş uçakları olacağı bildirildi. Toplantıda İsrail ile Filistin arasındaki ateşkesin sağlanması için Türkiye'nin ara buluculuk ve garantörlük meselesi değerlendirilecek.

kasim-2023-kabine-toplantisi-ne-zaman-saat-kacta-hangi-konular-gorusulec.jpg

Kabinenin önemli bir diğer başlığı da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine katılması planlanan savaş uçakları olacak. ABD'nin F-16 ve F-35 satışı ile ilgili konular değerlendirilecek ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler konu hakkında son durumu kabine üyeleri ile paylaşacak.

İçişleri Bakanlığı'nın yurt içinde suç örgütlerine yönelik yaptığı operasyonlar değerlendirilecek.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye gönderilen sağlık yardımları ve Mısır'a kurulan sahra hastaneleri hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Toplantıda bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki 50+1 kuralının değişmesi gerektiğine dair söylemlerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER