Kemal Kılıçdaroğlu: "CHP'nin içindeki tartışmalar beni ilgilendirmiyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Polatlı ilçesinde mevsimlik tarım işçileri ile bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada CHP içindeki tartışmaların kendisini ilgilendirmediğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: "CHP'nin içindeki tartışmalar beni ilgilendirmiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Polatlı ilçesinde mevsimlik tarım işçileri ile bir araya geldi. Tarım işçilerinin sorunlarını dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in vedası ve Devlet Bahçeli’nin yeni kurulacak partiye hazine yardımı çıkışına dair yanıtı hayli ilginç oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin içindeki tartışmaların kendisini ilgilendirmediğini ifade etti. Halkın sorunlarına eğildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ülkenin sorunlarıyla kim ilgilenmek istiyorsa yanına gelmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: "CHP'nin içindeki tartışmalar beni ilgilendirmiyor"

“HALKIN ARASINDA SİYASET YAPIYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özgür Özel’in kuracağı yeni partiye ilişkin açıklamasının sorulmasına üzerine Kılıçdaroğlu, "Benim gündemim farklı, benim gündemim halkın gündemi. A partisi bunu demiş, B partisi bunu demiş, söylenen söz önemli. Benim görevim toplumun sorunları yoğun ama unutulmuş kesimleriyle bir araya gelmektir. Ben çöpten kağıt toplayan insanın ve mesai saati olmaksızın tarlada çalışıp alın teriyle kazanan insanların sorunlarını çözmek için yola çıktım. Benim siyaset anlayışım budur.

Ben gidip başka bir yerde siyaset yapmıyorum, halkın arasında siyaset yapıyorum. Dolayısıyla günlük kısır tartışmaların ötesine çıkmak lazım. Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu'ysa ben bu ülkede herkesin sorununa eğilmek zorundayım. Bana oy versin veya vermesin. Beni tercih etsin veya etmesin. Ben onun sorunlarını çözmek zorundayım. Dolayısıyla CHP'nin içindeki tartışmalar beni hiç ilgilendirmiyor. Bu ülkenin sorunlarıyla kim ilgilenmek istiyorsa yanıma gelecek, beraber gideceğiz, beraber sorunlara eğileceğiz. Birilerinin sözcüsü asla ve asla olmayacağız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık görevini yürüttüğü CHP’nin içindeki tartışmaların kendisini ilgilendirmediğini söylemesi günün siyasi polemik konusu oldu. Bu açıklamalara CHP içinden farklı yanıtlar gelmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER