ANASAYFA Politika Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın cuma günü iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın cuma günü iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın açıklamaları yakından takip ediliyor. Genel Başkan Yalçın bu kez Eğitim-Bir-Sen olarak Cuma günü iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini duyururken kamuoyunu bilgilendiren bir de açıklamaya yer verdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın cuma günü iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu

ANKARA (İHA) - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul'da özel bir okulda müdürlük yapan İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çankaya Kapısı önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Eğitim camiası olarak hazin bir cinayet haberiyle sarsılmış bulunuyoruz. İstanbul Eyüpsultan’da eski bir öğrenci, okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

CUMA GÜNÜ İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAKLAR

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın, öğretmenlerin bugün maalesef kendilerine yönelik şiddet olayları ile anılır hale geldiğini söyledi. "Gözümüzü kapayarak çözüm bulamayız" diyen Genel Başkan Yalçın, eğitim çalışanlarına koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin acilen hayata geçmesini beklediklerini ifade etti. 

"Eğitim-Bir-Sen olarak Cuma günü iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz” diyen Genel Başkan Yalçın, ‘’Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, failleri caydırıp cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuku koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasını sağlamak üzere; bugün yaptığımız basın açıklamasının ardından cuma günü iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz” dedi. Bununla beraber eğitimde şiddete karşı çözüm için de beklediklerini ifade eden Başkan Yalçın, sözlerini sonlandırdı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Valiliği toz taşınımı uyarısı yaptı!

Ankara Valiliği toz taşınımı uyarısı yaptı!