ANASAYFA Politika Meral Akşener'den ÖTV zammına sert tepki! İktidarı hedef aldı!

Meral Akşener'den ÖTV zammına sert tepki! İktidarı hedef aldı!

İYİ Parti lideri Meral Akşener önceki gün artan ÖTV zammına ilişkin iktidarı hedef alarak sert tepki gösterdi.
yazar
Haber Merkezi
Meral Akşener'den ÖTV zammına sert tepki! İktidarı hedef aldı!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Resmi Gazete'te yayımlanarak önceki gün yürürlüğe giren akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında artışa gidilmesine ilişkin sert ifadeler kullandı.

Yaptığı açıklamalarda ÖTV zammını eleştiren Meral Akşener, "Dün gece itibariyle, eski maaşları da yemeye başladılar. Peki iktidarın şatafatlı hayatında bir değişim var mı? Yok! Cefayı bal eylemek millete, sefasını sürmekse saray ve şürekâsına" dedi.

"CEFAYI BAL EYLEMEK MİLLETE, SEFASINI SÜRMEKSE SARAY ŞÜREKASINA..."

Twitter hesabından paylaşım yapan Akşener, zamlı maaşların yatmadan eridiğini, ÖTV zammıyla birlikte eski maaşların da eridiğini belirterek "Geçtiğimiz hafta yapılan zamlarla, yeni maaşlar daha yatmadan erimişti. Dün gece itibariyle, eski maaşları da yemeye başladılar. Peki iktidarın şatafatlı hayatında bir değişim var mı? Yok! Cefayı bal eylemek millete, sefasını sürmekse saray ve şürekâsına…" ifadelerini kullandı.

Dün itibarıyla 95 oktan kurşunsuz benzinde litre başına 2.5265 lira olan ÖTV miktarı 7.5265 liraya, 98 oktan kurşunsuz benzinde litre başına 2.6485 lira olan ÖTV miktarı 7.8899 liraya yükselmiş, motorinde ise litre başına ÖTV miktarı 2.0559 liradan 7.0559 liraya, LPG’de 1.7780 liradan 5.7780 liraya yükselmişti. Böylelikle motorinin litresi ise yine istasyonlarda 26.25 liradan 32.60 liraya çıkmış oldu. Bu gelişmeyle benzin fiyatlarında son 2 ayda yaklaşık yüzde 72’lik artış yaşanırken motorinde son 2 ayda yaşanan artış ise yüzde 69’u görmüştü.

Sizler de ekonomi ve politika haberlerinden haberdar olmak için (Haberankara.com) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni Kabine toplantısı ne zaman, kararları neler olacak?

Yeni Kabine toplantısı ne zaman, kararları neler olacak?