Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu İmralı'ya gitme kararı aldı!

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, bugün İmralı ziyareti gündemi ile toplanmıştı. Yapılan toplantı sonunda heyetin İmralı'ya gitmesi kararlaştırıldı.

Komisyon beklenen İmralı ziyareti kararını açıkladı!

Türkiye'nin yakından takip ettiği TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, beklenen kararını açıkladı. Komisyonun oluşturula heyetle İmralı'yı ziyaret edeceği açıklandı.

KOMİSYON ÜYELERİ İMRALI'YI ZİYARET EDECEK!

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 'İmralı ziyareti' gündemiyle toplandı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "AK Parti başta olmak üzere diğer partilerin kararıyla İmralı Adası'na gidecek komisyon heyetine partimizden üye vermeyi doğru bulmuyoruz" dedi.

"Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında 'İmralı ziyareti' gündemiyle toplandı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, "5 Ağustos tarihinden bu yana yaptığımız çalışmalarımızda bu konuyla ilgili bütün çevreleri, kanaat sahiplerini dinleme imkanımız oldu. Sizlerden ve değerli komisyon üyelerimizden gelen teklifler doğrultusunda oluşmuştur.

Şimdi bu toplantıda, bundan sonraki sürece ilişkin herhalde çok fazla toplanacağımız bir durum kalmadı. Özellikle bundan sonraki süreçte, 17'nci toplantıda ele alınan ve her biri fevkalade hayati öneme haiz olan gerek bakanlarımızın, gerekse de MİT Başkanımızın bize yaptığı bilgilendirmeler çerçevesinde o konuların ele alınması, daha sonraki sürece ilişkin bazı konuların açık bir şekilde burada net bir şekilde konuşulabilmesi, atılacak adımların konuşulabilmesi bakımından bundan sonra toplantının kapalı bir oturum şekilnde yapılmasını oylamaya sunacağım ve toplantıya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Basına kapalı olarak düzenlenen oylamada kurulan komisyon heyetinin İmralı'yı ziyaret edeceği açıklandı. Söz konusu karar CHP'nin oylamaya katılmama kararı alması nedeniyle AK Parti, MHP ve DEM Parti'nin oylarıyla alındı. Oylamada ziyaret için 32 evet oyu verilirken 3 komisyon üyesi çekimser kalırken 2 komisyon üyesi ise hayır oyu verdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER