ANASAYFA Politika Mustafa Sarıgül açıkladı! Türkiye Değişim Partisi, CHP'ye katıldı

Mustafa Sarıgül açıkladı! Türkiye Değişim Partisi, CHP'ye katıldı

Dün akşam vakitlerinde, CHP'de Parti Meclis toplantısı gerçekleştirilirken, Mustafa Sarıgül sosyal medya hesabından, TDP'nin CHP'ye katıldığına dair açıklamada bulundu.
yazar
Haber Merkezi
Mustafa Sarıgül açıkladı! Türkiye Değişim Partisi, CHP'ye katıldı

Geçtiğimiz seçime, CHP listelerinden katılan ve Erzincan Milletvekili seçilen TDP lideri Mustafa Sarıgül, dün akşam vakitlerinde, CHP'de Parti Meclis toplantısı gerçekleştirilirken, sosyal medya hesabından, TDP'nin CHP'ye katıldığını açıkladı.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) lideri Mustafa Sarıgül, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımında 'CHP Parti Meclisi şu an itibariyle Türkiye Değişim Partisi'nin CHP'ye katılımını onaylamıştır. Bu kararla TDP-CHP bütünleşmesi tamamlanmıştır. Bu bütünleşme ülkemiz ve demokrasimiz açısından sevindirici ve gurur vericidir' şeklinde ifadelere yer verdi.

Dün akşam vakitlerinde CHP'de Parti Meclis toplantısı gerçekleştirildiği sırada, seçimlere CHP listelerinden giren ve Erzincan Milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) lideri Mustafa Sarıgül, toplantının ardından TDP'nin CHP'ye katılımının onaylandığını resmi Twitter hesabından duyurdu.

"TDP-CHP bütünleşmesi tamamlanmıştır"

Erzincan Milletvekili olan TDP lideri Sarıgül Twitter'dan yaptığı açıklamasında "CHP Parti Meclisi şu an itibariyle Türkiye Değişim Partisi'nin CHP'ye katılımını onaylamıştır. Bu kararla TDP-CHP bütünleşmesi tamamlanmıştır. Bu bütünleşme ülkemiz ve demokrasimiz açısından sevindirici ve gurur vericidir." ifadelerine yer verdi.

Başkanların itirazları reddedildi

Öte yandan dün akşam vakitlerinde gerçekleşen başkanlığını Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı CHP'de Parti Meclis Toplantısı 13.00'da başlamış olup 12 saat boyunca devam etti. Toplantıda görevden alınan başkanların itirazları reddedilerek, görevden almalar kesinleşti. 60 üyeli PM'de üçte iki çoğunluk olan 40 oya ulaşılması durumunda başkanlar görevlerine geri dönebilecekti.

17129925-728xauto.webp

Toplantıda başkanlara çıkan ret-kabul oyları şu şekilde:

  • Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün: 35 ret - 26 kabul
  • Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan: 31 ret 30 kabul
  • Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan: 33 ret 28 kabul
  • Muş İl Başkanı İsmail Adanur: 30 ret 31 kabul 2 çekimser oy aldı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralıların havası suyu değişecek! Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyurdu

Ankaralıların havası suyu değişecek! Meteoroloji Genel Müdürlüğü duyurdu