ANASAYFA Politika Nisan 2024 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ne zaman toplanacak, kabine toplantısı ne zaman?

Nisan 2024 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ne zaman toplanacak, kabine toplantısı ne zaman?

Her ay düzenli olarak toplanan kabine ile ilgili olarak seçimler sonrası araştırmalar da hız kazandı. Kabine toplantısının hangi tarihte yapılacağı merak edilirken masaya yatırılacak konular da şimdiden araştırılmaya başlandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Nisan 2024 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ne zaman toplanacak, kabine toplantısı ne zaman?

Türkiye'de Bakanlar Kurulu Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de bulunan Külliye'de toplanmaya devam ediyor. Bakanlar Kurulu Kabinesi tarafından yapılan toplantılar merak konusu olurken vatandaşlar da bu toplantıları sıkı sıkıya takip ediyor ve görüşülen konuları araştırmaya devam ediyor. 

Yerel seçimler sonrası araya giren Ramazan Bayramı nedeniyle de  uzunca bir süredir gerçekleştirilemeyen Kabine toplantısı hakkında vatandaşlar, ‘’Nisan 2024 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ne zaman toplanacak, kabine toplantısı ne zaman?'' sorularına yanıt arıyor. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak. Toplantıda en sıcak başlık İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim olacak. Masadaki bir diğer konunun ekonomi olacağı tahmin edilirken Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından yoğun bir gündemle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. 

Toplantıda Orta Doğu'da yükselen tansiyonun düşmesi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği değerlendirilecek. Toplantının bir diğer konusu sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak. Özellikle Irak'ın kuzeyindeki terörle mücadele operasyonlarının bu yaz döneminde genişletilmesi planlanıyor. Bu kapsamda değerlendirme yapılacak. Orta Vadeli Program (OVP) ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum ele alınacağı da masadaki görüşülecek konular arasında yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN IRAK'A GİDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Nisan'da Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi beklenirken bu önemli ziyaret öncesinde Türkiye'nin hazırlıkları da Kabine toplantısında konuşulacak konular arasında yer alıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi 350 işçi alımı yapacağını duyurdu

Pursaklar Belediyesi 350 işçi alımı yapacağını duyurdu