ANASAYFA Politika Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay seçimi 2 gündür neden bitmedi?

Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay seçimi 2 gündür neden bitmedi?

Yargıtay'da başkan Mehmet Akarca'nın görev süresi 2020 yılında başlamış ve 4 yılın ardından sona ermişti. Yeni başkanını seçmek için toplanan Yargıtay'da günlerdir bir belirsizlik sürüyor. 5 defa yapılan seçimlerde şu ana kadar bir sonuç çıkmadı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay seçimi 2 gündür neden bitmedi?

Ülke siyasetinin son günlerde en çok konuştuğu konu başkanın bir türlü belirlenemediği Yargıtay seçimleri oldu. Adayların her birinin de güçlü olmasından dolayı, hiç bir aday 175 çoğunluğu sağlayamadı. 2 gündür devam eden oylamalar yarın 3. günde devam edecek.

5 TURDA DA KAZANAN ÇIKMADI

Söz konusu seçim için toplamda 5 aday yarışıyordu. Bu adaylar arasında mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Karaca'da bulunuyor. Başkan Karaca ile birlikte aday olarak yarışan  Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal arasından kimin seçileceği merak konusu olmuştu.

Seçimler 5 defa yapılmış ve hiç bir aday beklenen sayıya ulaşamamıştı. son turda Yargıtay Başkanı Akarca 105, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 127 ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 96 oy aldı. Söz konusu oylamada Ömer Kerkez'in adı ön plana çıktı. 

ÖMER KERKEZ KİMDİR? ÖMER KERKEZ NE İŞ YAPIYOR?

1966'da yılında Antakya'da dünyaya gelen Ömer Kerkez ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. Ömer Kerkez mezuniyetin ardından Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı. Kerkez, 2017'de Yargıtay üyeliğine seçilmişti. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi başkanlığı için yapılan seçimde, Yargıtay üyesi Ömer Kerkez, dairenin yeni başkanı oldu.

Yargıtay başkanlığı seçimi gündem olmayı başardı. Çoğunluk sağlanamadığı sürece seçimin günlerce sürmesi bile söz konusu olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kia elektrikli SUV modeli EV9 ile pazara giriş yapacak! İşte Kia EV9 özellikleri

Kia elektrikli SUV modeli EV9 ile pazara giriş yapacak! İşte Kia EV9 özellikleri