ANASAYFA Politika ÖTV zammına ilişkin tepkiler dinmiyor! TESK Başkanı Palandöken'den vazgeçilsin çağrısı!

ÖTV zammına ilişkin tepkiler dinmiyor! TESK Başkanı Palandöken'den vazgeçilsin çağrısı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'den ÖTV zammından vazgeçilsin çağrısında bulundu.
yazar
Haber Merkezi
ÖTV zammına ilişkin tepkiler dinmiyor! TESK Başkanı Palandöken'den vazgeçilsin çağrısı!

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren akaryakıttaki ÖTV zammı tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Vatandaşlardan ve siyasi isimlerden konuyla ilgili olarak ÖTV zammı iptal edilsin çağrısı gelirken son olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'den de çağrı geldi.

"BU FİYATLAR ALIM GÜCÜNÜ DÜŞÜRECEK, ENFLASYONU ARTIRACAK"

Son zamlardan esnafların da olumsuz yönde etkileneceğini belirten Palandöken, konuyla ilgili olarak "Bu fiyatlar ile esnafımız artık marşa basamaz duruma gelir. Bu da vatandaşımızı alım gücünü düşürecek enflasyonu artıracaktır.” dedi.

"TARLADAN SOFRAYA ARTIK HER ÜRÜN ZAMLI OLACAK"

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) de değinen Palandöken bu yıl iki kez ödeneceğini hatırlatarak, "Tarladan sofraya her ürün artık yeniden zamlı olacak" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Önceki akşam akaryakıttaki ÖTV zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve böylelikle 2016 yılından sonra artırılan ÖTV zammı kararı sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinde litre başına 2.5265 lira olan ÖTV miktarı 7.5265 liraya, 98 oktan kurşunsuz benzinde litre başına 2.6485 lira olan ÖTV miktarı 7.8899 liraya yükselmişti.

Motorinde ise litre başına ÖTV miktarı 2.0559 liradan 7.0559 liraya, LPG’de 1.7780 liradan 5.7780 liraya yükselerek litresi ise yine istasyonlarda 26.25 liradan 32.60 liraya çıkmıştı.

Bu gelişmeyle benzin fiyatlarında son 2 ayda yaklaşık yüzde 72’lik artış yaşanırken motorinde son 2 ayda yaşanan artış ise yüzde 69’u görmüştü.

Bu gelişmeler sonrası artan fiyatlar vatandaşların cebini yakarken çok sayıda tanınan isim ise tepkisini açıklama yaparak dile getirmişti.
Ekonomi ve politika haberlerine göz atmak için 'Haberankara.com'' adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! ENERJİSA kontrollü elektrik kesintisi başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! ENERJİSA kontrollü elektrik kesintisi başlattı