Özgür Özel: "Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde çok kritik bir süreç yaşandı"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi. Özgür Özel, Türkiye'de Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde çok kritik bir süreç yaşandığını söyledi.

Özgür Özel: "Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde çok kritik bir süreç yaşandı"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in siyasi partilere ziyaretleri devam ediyor. Son olarak Gelecek Partisi’ni ziyaret eden Özgür Özel burada Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından ise Özel ve Davutoğlu ortak basın toplantısı düzenlediler.

Ara seçim gündemi ile siyasi partileri ziyaret eden Özgür Özel bu teklifini Gelecek Partisi’ne de iletti. Ahmet Davutoğlu basın toplantısında ara seçim veya erken seçimin yapılması gerektiğini ifade etti. İki genel başkan siyasi gündeme dair de değerlendirmelerde bulundular.

Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi'nde (CAO) görev alan 11 ekonomistin özellikle İran'da yaşanan savaştan ötürü petrol fiyatlarıyla ilgili çalışmalar yaptığını belirten Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ekonomi Eşgüdüm Konseyi var. Merkez Yönetim Kurulumuzda ve CAO'da görev almış olan 11 ekonomist arkadaşımızın İran'da yaşananlarla özellikle de petrol fiyatlarında artışın tetiklediği, enerji maliyetlerine yönelik olarak yapmış oldukları çalışma var. Hem kırılgan grupları nasıl koruyacağımızı, hem de Türkiye'nin kalkınmasına sekte vurabilecek olan bu olağandışı duruma karşı nasıl tedbirler alınması gerektiğini öneren bir acil eylem planımız vardı. Bu konudaki çalışmamızı kendilerine arz ettik" diye konuştu.

Özgür Özel: "Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde çok kritik bir süreç yaşandı"

"Türkiye'de Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde çok kritik bir süreç yaşandı"

Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde Türkiye'nin önemli bir dönüm noktasından geçtiğini ifade eden Özel, "Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde de daha doğrusu hangi genel başkanla konuşacak olursak olalım, konu Siyasi Ahlak- Siyasi Etik Yasası, siyasetin finansmanı noktasına gelince, Sayın Başbakanı anmadan bahsi açmıyoruz. Çünkü Türkiye'de, Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde çok kritik bir süreç yaşandı. O günlerde Türkiye'nin serbest dolaşımını, vizesiz Avrupa'yı mümkün kılacak birtakım çalışmalar yürütülüyordu. Zaten orada Türkiye'nin önündeki ajandadaki 4 eksikten biri Siyasi Ahlak Yasası'ydı. Kendisi orada son derece kararlı bir tutum gösterdi. Avrupa'nın beklentilerinin yanında bunun Türkiye'deki siyasetin ve tüm siyasetçilerin kendilerini seçen milletimize karşı bir borcu, bir sorumluluğu olduğunu söyledi. Çok kararlılıkla bu konuda bir çalışmayı yürüttü. O gün biz Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki farklı görüş ayrılıklarına karşı kendisinin ve ekibinin kararlı duruşunu hep birlikte izledik, bütün Türkiye izledik" ifadelerine yer verdi.

Ahmet Davutoğlu ise erken veya ara seçimin bir gereklilik olduğunu belirtti. Davutoğlu bu hususta muhalefet partilerinin tekliflerine açık olduklarını ve destekleyeceklerini de söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER