Özgür Özel: (İmamoğlu'nun X hesabının kapatılması hk.)'Bir suç varsa mahkeme karar verir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nu ziyareti sonrasında konuştu. Özel, açıklamasında 19 Mart tarihinde başlayan soruşturmaların dijital evreye geçtiğini söyledi.

Özgür Özel: 'Bir suç varsa mahkeme karar verir'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan İmamoğlu'nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özel, İmamoğlu'nun X'teki hesabına erişim engeli getirilmesi konusuna da değindi. Yapılan paylaşımla suç işlenmesinin halinde kararın mahkeme tarafından verilebileceğini belirten Özel, "Bir suç varsa mahkeme karar verir, o paylaşıma engel gelir." dedi.

Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Özel, İmamoğlu'nun dışında görevlerinden uzaklaştırılan pek çok ismi de ziyaret ettiğini aktardı. Özdağ'a acil şifalar temennisinde bulunan Özgür Özel, tutukluluk kararının bir an önce kaldırılması temennisinde bulundu.

"BİR SUÇ VARSA MAHKEME KARAR VERİR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanmasının ardından görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya platformu X'teki hesabına erişim engeli getirilmesine ilişkin, "Ekrem İmamoğlu yaptığı bir paylaşımla suç işliyorsa, suç olan ifade neyse ona dava açarsın. Tazminat davası açarsın, suç duyurusunda bulunursun, cezalık bir durum varsa ceza davası açarsın. Bir suç varsa mahkeme karar verir, o paylaşıma engel gelir." dedi.

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan İmamoğlu'nu, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti.

Özgür Özel: (İmamoğlu'nun X hesabının kapatılması hk.)'Bir suç varsa mahkeme karar verir'

"TUTUKLU OLMASA KULLANABİLİR DİYOR"

İmamoğlu'nun sosyal medya platformu X'teki hesabına erişim engeli getirilmesine değinen Özel, 19 Mart'ta İBB'ye yönelik başlatılan soruşturmaların dijital evresinde olunduğunu söyledi.

Özel, soruşturmayı yürütenlerin, Asliye Hukuk Mahkemesinden aldıkları kararla İmamoğlu'yla mücadele etmeye çalıştığını belirterek, "Ekrem İmamoğlu yaptığı bir paylaşımla suç işliyorsa, suç olan ifade neyse ona dava açarsın. Tazminat davası açarsın, suç duyurusunda bulunursun, cezalık bir durum varsa ceza davası açarsın. Bir suç varsa mahkeme karar verir, o paylaşıma engel gelir." diye konuştu.

Özel, açıklamasının devamında X'in bu karar uymaması gerektiğini belirterek, hesaba gelen kısıtlamanın kalkmaması halinde X'e başvuracaklarını söyledi. Öte yandan Mansur Yavaş'ın kampanya hesabını İmamoğlu'na vermesi konusunda da Yavaş'a ayrı bir parantez açarak teşekkür etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER