CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dile getirdiği ara seçim gündemine dair yeni bir açıklamada bulundu. DEM Parti’yi ziyaret eden Özgür Özeli bu ziyaretin ardından açıklamalar yaptı. Özgür Özel, ara seçim yapılmasının gereklilik olduğunu belirtti.
Özgür Özel ara seçimin Anayasaya göre ilk 30 ay ve son 1 yılda yapılamayacağını hatırlatarak onun dışında TBMM’de boşalma olması durumunda ara seçime gidilir denildiğini söyledi. Şu anda 8 milletvekilinin boşta olduğunu belirten Özgür Özel, TBMM Başkanının üzerine düşeni yapma zorunluluğu bulunduğunu kaydetti.
ARA SEÇİM TARTIŞMALARI SÜRÜYOR
Özgür Özel, ara seçim tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:
"Ara seçim tartışmaları yapılıyor. Anayasaya göre ara seçim ilk 30 ay ve son 1 yılda yapılamaz. Onun dışında TBMM’de boşalma olması halinde ara seçime gidilir diyor. Boşalan üye sayısı toplam sayının 5’te 1’i olursa 30 ay da beklenmez diyor. Şu an 8 milletvekili boşta. Bir an önce TBMM’nin boşalan sandalyeler için ara seçim kararı alması ve TBMM Başkanının üzerine düşeni yapması zorunludur. 22 milletvekili istifa ettirip ara seçim yapma işi ilk 30 ay içindir. Şu an ara seçim zaten yapılmalı. 22 vekil istifa etmezse olmaz demesin kimse. O ara seçim olacak, anayasa öyle diyor. O ara seçimin yapılmasıyla ilgili irade ortaya çıkmalıdır. Biz istifa eden vekil sayısını 30’a tamamlamayı konuştuk ama o ilk 30 ay için geçerli. Sadece 8 boş sandalye için yapılsın. Aslında Hatay boş değil ama İstanbul 3’üncü bölge ve rahmetli Sırrı Süreyya Önder’den boşalan İstanbul 1’inci bölgede AK Parti yarışa girmeye hazır mı görmek istiyoruz."

GÖRÜŞME YAPILACAK
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş işle görüşmek için ilerleyen günlerde randevu talep edeceğini söyleyen Özgür Özel, ara seçim konusunda Kurtulmuş’tan üzerine düşen görevi yapmasını isteyeceğini ifade etti. Bu görüşmenin ne zaman yapılacağı hakkında ise tarih şimdilik belli olmadı.