ANASAYFA Politika Saadet Partisinde Temel Karamollaoğlu dönemi kapanıyor! Kongre tarihi belli oldu

Saadet Partisinde Temel Karamollaoğlu dönemi kapanıyor! Kongre tarihi belli oldu

Siyasetteki değişim rüzgarı devam ediyor. Birer birer partilerde yaşanan genel başkanlık değişiminde sıradaki yer Saadet Partisi oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Saadet Partisinde Temel Karamollaoğlu dönemi kapanıyor! Kongre tarihi belli oldu

Türk siyasetinin şu anda görev başındaki en yaşlı isimlerinden olan Temel Karamollaoğlu geçtiğimiz günlerde siyasi geleceği hakkında konuşmuştu. Başkan Karamollaoğlu ilerleyen yaşının beraberinde getirdiği problemlerin görevini yapmaya engel olduğunu ifade etmişti.

2016'DAN BERİ GÖREVİN BAŞINDAYDI

Saadet Partisinin kurucusu ve Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın 2011 yılında vefat etmesinin ardından yerine Mustafa Kamalak geçmiş, Kamalak bu görevi 5 yıl sürdürmüştü. 2016'da ise eski yıllardan beridir Milli Görüş siyaseti benimseyen Temel Karamollaoğlu görevi Kamalak'tan devralmıştı. 

Yaklaşık 8 yıldır bu görevi devam ettiren Temel Karamollaoğlu sağlık durumunun artık başkanlık yapmaya elverişli olmadığını “Artık sağlığım bu görevi yerine getirmeme izin vermiyor. Şu seçim döneminde ben sadece 4 yere gidebildim. Bu bir genel başkan için ciddi bir eksiklik” sözleri ile dile getirmişti. 82 yaşındaki Karamollaoğlu'nun görevini bırakacağını söylenmesinin ardından Saadet Partisinin Olağanüstü Kongresinin ne zaman yapılacağı da kesinlik kazandı.

TARİH BELLİ OLDU

Edinilen bilgiye göre Saadet Partisi yeni genel başkanını 30 Haziran'da Ankara'da yapılacak olağanüstü kongrede belirleyecek. İlerleyen günlerde parti başkanlığına aday olacak isim ya da isimlerin başvurularını yapması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
10 Mayıs Bim aktüel kataloğu! Bim haftanın indirimli ürünleri

10 Mayıs Bim aktüel kataloğu! Bim haftanın indirimli ürünleri