Sosyal Yardım Programları nelerdir, nasıl başvuru yapılır, başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahipleri için oluşturulan çeşitli sosyal yardım programları yoğun ilgi alıyor. Programlara başvurmak isteyen vatandaşlar ise konuyla ilgili araştırma yapmaya devam ediyor. Biz de Haber Ankara okurlarına Bakanlık tarafından oluşturulan sosyal yardım programlarının detaylarını derledik...

Sosyal Yardım Programları nelerdir, nasıl başvuru yapılır, başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için oluşturduğu Sosyal Yardım Programları ile vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Aileden eğitime, barınmadan gıdaya çeşitli alanlarda oluşturulan fonlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar destekleniyor.

Programlara başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise konuyla ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki, Sosyal Yardım Programları nelerdir, nasıl başvuru yapılır, başvuru şartları neler? İşte merak edilenler…

SOSYAL YARDIM PROGRAMLARI NELERDİR?

Sosyal Yardım Programları nelerdir, nasıl başvuru yapılır, başvuru şartları neler?

Sosyal Yardım Programları, aile, yaşlı, engelli, dul ve yetimlere yönelik, ihtiyaç sahiplerine yapılan destekleri kapsıyor. Bakanlık tarafından oluşturulan bu destekler ile birçok farklı durumu içeren kişiler yardım programlarından faydalanmış oluyor.

Desteklerin içerisinde yaşlılık aylığı, engelli aylığı, asker çocuğu yardımı, öksüz ve yetim yardımları, doğum yardımı, konut edindirme yardımı gibi çeşitli programlar bulunuyor.

SOSYAL YARDIM PROGRAMLARINA NASIL BAŞVURULUR?

Bakanlık tarafından oluşturulan Sosyal Yardım Programlarına e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile başvuru sağlanıyor.

Gerekli belgelerin iletilmesi ardından Bakanlık tarafından yapılan incelemeler ile ihtiyaç sahipleri belirleniyor ve program kapsamına alınıyor.

SOSYAL YARDIM PROGRAMLARI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal Yardım Programları nelerdir, nasıl başvuru yapılır, başvuru şartları neler? - Resim : 2

Sosyal Yardım Programlarına başvurmak isteyenlerin uyması gereken kriterler ise şu şekilde:

Türk vatandaşı olmak,

Yerleşim yerinin Türkiye'de olması,

18 yaşından büyük olmak,

Başvuran kişinin hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması.

İhtiyaç sahipleri için oluşturulan Sosyal Yardım Programlarıyla ilgili detaylı bilgi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinde yer alıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER