ANASAYFA Politika Tahıl Koridoru Anlaşmasında Türkiye devreye girdi! Erdoğan ve Putin görüşecek!

Tahıl Koridoru Anlaşmasında Türkiye devreye girdi! Erdoğan ve Putin görüşecek!

Rusya ve Ukrayna arasında savaşın başladığı günden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her iki tarafı masaya çekmenin mücadelesini veriyor. Bugün ise Erdoğan ve Putin telefon görüşmesi gerçekleştirecek.
yazar
Haber Merkezi
Tahıl Koridoru Anlaşmasında Türkiye devreye girdi! Erdoğan ve Putin görüşecek!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş bilindiği üzere 1,5 senedir devam ediyor. Bunun ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Rusya ve Ukrayna savaşının barışla sonuçlanması için yoğun çaba sarf ediyor.

1.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirecek. İki liderin görüşmesinin en önemli gündem maddelerinden biri Tahıl Koridoru anlaşması olacak.

RUSYA ANLAŞMAYI DURDURMUŞTU

Tahıl Koridoru anlaşmasını Rusya bilindiği üzere 17 Temmuz’da uzatılmasına onay vermedi.

2.jpg

Bunun ile birlikte Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında ise 22 Temmuz 2022’de imzalanan anlaşma ile Ukrayna limanlarına bir sene içerisinde 33 milyon tona yakın tahıl yanaşmıştı. Fakat anlaşmanın son bulmasının ardından Birleşmiş Milletlerin Rusya’yı anlaşmaya geri döndürmek için verdiği mücadeleden sonuç çıkmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Tahıl Koridoru’nun açılması için diplomatik temaslarda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

3.jpg

Görüşmenin ana gündem maddesi Tahıl Koridoru Anlaşması olacak. Bunun dışında Türkiye’de doğal gaz merkezi kurulması projesi de masada olacak. Ayrıca Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı ateşkesin sağlanması da bugünkü yapılan görüşmede ele alınacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarım Kredi Marketlerinde kaşar peyniri sadece 160 TL! İndirim bitmeden alın

Tarım Kredi Marketlerinde kaşar peyniri sadece 160 TL! İndirim bitmeden alın