ANASAYFA Politika TBMM 2023 - 2024 yasama dönemi hangi tarihte başlıyor, meclis ne zaman açılacak?

TBMM 2023 - 2024 yasama dönemi hangi tarihte başlıyor, meclis ne zaman açılacak?

TBMM'nin açılış tarihi merak konusu oldu. TBMM, yoğun çalışma döneminin ardından tatile girerken 2023 - 2024 dönemini kapsayan yasama yılının ne zaman başlayacağı merak edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
TBMM 2023 - 2024 yasama dönemi hangi tarihte başlıyor, meclis ne zaman açılacak?

Ülkemizde eylül ayının gelmesi ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış tarihi merak konusu oldu. Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerin ardından TBMM 28'nci dönemin ilk yasama yılının çalışmalarını geride bırakırken bir yanda da ''TBMM ne zaman açılacak, yeni yasama yılı ne zaman başlayacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

TBMM'nin ne zaman açılacağı 2023 seçimlerinde yeni milletvekillerinin belirlenmesinin ardından eylül ayının da gelişi ile merak konusu oldu. TBMM'nin açılış tarihi, yeni gündemi merak eden vatandaşlar tarafından araştırılırken Haberankara.com okurları için detayları derledik.

2023 TBMM AÇILIŞI NE ZAMAN?

TBMM'nin açılış tarihi, yeni gündemi merak edenlerin radarında bulunuyor. Bu yıl seçim öncesi yoğun bir dönem geçiren TBMM'nin gündeminde EYT, geçici işçiye kadro gibi birçok düzenleme yasalaştırılmıştı. TBMM'nin 16 Temmuz itibariyle tatile girmesiyle beraber araştırmalar devam ederken Meclis'in 1 Ekim 2023 tarihinde açılacağı öğrenildi. TBMM'nin 1 Ekim tarihinde açılması ile birlikte yeni gündem maddeleri de kamuoyuna duyurulacak.

Öte yandan 14 Temmuz'dan itibaren 1 Ekim tarihine kadar tatile giren TBMM Genel Kurulu, CHP'nin çağrısı üzerine Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında olağanüstü toplanmıştı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Bankası, ikinci el araç almak isteyenlere 300 bin TL taşıt kredisi fırsatı sunuyor!

Ziraat Bankası, ikinci el araç almak isteyenlere 300 bin TL taşıt kredisi fırsatı sunuyor!