TBMM'de bayram sonrası yoğun mesai başlıyor: Başkanlık Divanı seçimi yapılacak!

4,5 günlük resmi bayram tatili sonrası TBMM yoğun mesaisine dönüş yapacak. TBMM'de 2. devre çalışmaları 11 Haziran 2025 Çarşamba günü itibariyle başlayacak.

TBMM'de bayram sonrası yoğun mesai başlıyor!

Kurban Bayramı tatili sonrası meclis yoğun bir tempo ile görüşmelerine dönüş yapmaya hazırlanıyor. 11 Haziran Çarşamba günü TBMM yeni oturumuyla beraber 2. devre çalışmalarına başlamış olacak.

TBMM BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMİ YAPILACAK!

BMM’de bayram sonrası mesaiye başlıyor: Başkanlık Divanı seçimi ve kanun teklifi görüşmeleri var TBMM Genel Kurulu, 11 Haziran Çarşamba günü 28. Dönem İkinci Devre çalışmalarına başlayacak. Gündemde Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik öngören teklifin görüşmeleri yer alıyor.

TBMM'de bayram sonrası yoğun mesai başlıyor: Başkanlık Divanı seçimi yapılacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 28. Dönem İkinci Devre Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi ve gündemindeki kanun teklifinin görüşülmesi için 11 Haziran Çarşamba günü çalışmalarına başlayacak. Genel Kurulda ilk olarak, Meclis Başkanlık Divanı’nda görev alacak 4 Meclis Başkanvekili, katip üyeler ve idare amirleri belirlenecek. Seçimin ardından milletvekilleri, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek.

TBMM'de bayram sonrası yoğun mesai başlıyor: Başkanlık Divanı seçimi yapılacak! - Resim : 2

Teklifle birlikte; kuvvet komutanlıklarında rütbe dengesizliği yaşanması halinde, rütbe bekleme sürelerinin Cumhurbaşkanı kararıyla değiştirilebilmesine imkan tanınacak. Ayrıca, yükseköğretim kurumlarında sözleşmeli olarak görev alacak yabancı uyruklu öğretim elemanlarının sayısı, dolu kadro sayısının yüzde 2’siyle sınırlandırılacak.

Belediye sınırlarıyla ilgili düzenleme kapsamında ise, meskun sahası il veya ilçe belediyesiyle 5 bin metreden daha az mesafede olan ve nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyelere yakın köy ya da beldeler, altyapı ve imar planları gereği bu belediyelere dahil edilebilecek. Milli Savunma Üniversitesi rektörünün de Cumhurbaşkanı tarafından atanması öngörülüyor. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı’na döner sermaye işletmesi kurma yetkisi verilecek.

Mecliste kurulan komisyonlarda çalışmalarını sürdürecek. Hafta boyunca ise mecliste grupları bulunan partilerin grup toplantıları da belirlenen günlerde gerçekleştirilecek. Kamuoyunun yakından takip ettiği Kartalkaya otel yangını hakkında hazırlanan raporun ise TBMM'de kurulan komisyonda hazırlanması sürecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER