ANASAYFA Politika TBMM'den X'e çağrı "Ya geleceksiniz, ya geleceksiniz"

TBMM'den X'e çağrı "Ya geleceksiniz, ya geleceksiniz"

Türkiye son dönemde global sosyal medya platformlarına karşı taviz vermeyen açıklamalarda bulunuyor. Rekabet Kurulu tarafından META'ya yüzlerce milyon TL'lik cezanın kesilmesinin ardından X ve TikTok içinde önemli kararlar alınacağı işaret edildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TBMM'den X'e çağrı "Ya geleceksiniz, ya geleceksiniz"

Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde bir karar alınmış ve sosyal medya uygulamalarından temsilci atamaları istenmişti. Yaşanılan durumlar karşısında direk olarak bir yerel muhatap bulmak ve sabit bir iş yeri görmek isteyen hükümet yetkilileri bu konuda geri adım atmamıştı.

X'E ÇOK SERT UYARI GELDİ

Kullanıcı sayısı 1 milyondan fazla olan sosyal medya uygulamaları için geçerli olan bu karara Meta,  Dailmotion, Linkedin gibi şirketler uymuş ve temsilci atamıştı. Geçtiğimiz yıllarda el değiştiren ve Twitter olan adı X olarak değiştirilen sosyal medya uygulaması ile ilgili önemli bir açıklama geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman halen temsilci atamayan X'in bu durumunun kabul edilemez olduğunu ve gerekli reaksiyonları alacaklarını ifade etti.

“BU İŞ YASAKLAMAYA KADAR GİDECEK”

Başkan Yayman “Ya Türkiye'ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız. 'Temsilcilik açacağız' dediniz, bu sözde kaldı, açmadınız. Kanunun arkasından dolanmak istediniz” diyerek kendilerinin gerekli karşılığı vermeye hazır olduklarını belirtti. Başkan Hüseyin Yayman X'in tavrının bu şekilde devam etmesi durumunda “Biz yasaklamalara karşıyız. Türkiye'de bu iş yasaklamaya kadar gidecek” diyerek alınacak kararı duyurdu.

Ülkemizde milyonlarca vatandaşın kullandığı ve resmi kurumlarında duyuruları yaptığı X ile ilgili ilerleyen günlerde neler yaşanacağı merak konusu oldu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz görüşme