ANASAYFA Politika Temel Karamollaoğlu görevini bıraktı mı? Saadet Partisi Genel Başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Temel Karamollaoğlu görevini bıraktı mı? Saadet Partisi Genel Başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Yerel seçim sürecinin geride bırakılmasının ardından partilerde değişim süreci yaşanmaya devam ediyor. CHP ve İYİ Partinin ardından Saadet Partisi'nde de bir genel başkanlık değişimi sürecinden geçileceği öğrenildi. Başkan Karamollaoğlu kararı bizzat kendisi duyurdu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Temel Karamollaoğlu görevini bıraktı mı? Saadet Partisi Genel Başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Türkiye 2023 ve 2024 yıllarında yapılan seçimlerin ardından ülkede yeni konulara odaklanılmaya başlanmıştı. 2028 yılına kadar bir seçim yaşaması planlanmayan Türkiye'de seçimde istediği sonucu alamayan partiler ise bir yenilenme sürecine gitmeye başlamıştı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KARARININ GEREKÇESİNİ DUYURDU

İlk olarak 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu görevinden ayrılmış ve yerine Özgür Özel gelmişti. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında ise İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener yapılan olağanüstü kongrede yeniden aday olmayarak koltuğunu Müsavat Dervişoğlu'na devretmişti.

Altılı Masa olarak bilinen ittifakta yer alan partilerden 2'sinin değişim süreci yaşamasının sonrasında bu partilere ittifaktan bir parti daha katıldı. Edinilen bilgiye göre ittifakın bir diğer paydaşı Saadet Partisi'de genel başkanını değiştirecek. Konu ile ilgili TV5'te yayınlanan bir programa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sağlık durumunun artık el vermediğini ifade etti.

Başkan Karamollaoğlu “Artık sağlığım bu görevi yerine getirmeme izin vermiyor. Şu seçim döneminde ben sadece 4 yere gidebildim. Bu bir genel başkan için ciddi bir eksiklik. Bunu gitmek istemediğimden değil, sağlığım müsaade etmediği için gidemedim. Bir hafta kadar hastanede her gün serum aldım. Şimdi biraz toparladım” diyerek kararın gerekçesini ifade etti. Bu açıklama sonrası gözler ne zaman seçim yapılacağına çevrildi.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN SEÇİMİ NE ZAMAN?

Oda tv'de yer alan habere göre Saadet Partisi'nin yeni genel başkanının Haziran ayında belirlenmesi bekleniyor. Parti'den Karamollaoğlu'nun açıklamaları sonrasında resmi bir bilgi gelmesi ön görülüyor.

Bu gelişme sonrasında altılı masadan 3 başkan görevinden ayrılmış olacak. İttifakın diğer ortakları DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'de şu an böyle bir gelişme beklenmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahramankazan Belediyesi bugün Derya Uluğ konserine ev sahipliği yapacak

Kahramankazan Belediyesi bugün Derya Uluğ konserine ev sahipliği yapacak