ANASAYFA Politika Türkiye Geneli 31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçları!

Türkiye Geneli 31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçları!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kazananlarını öğrenmek için sandıkların açılması bekleniyor. YSK tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla Türkiye Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024, adayların ve partilerin oy oranları, büyükşehir, il ve ilçe yerel seçim sonuçları Haberankara.com adresinden öğrenilecek.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Türkiye Geneli 31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçları!

2024 Türkiye yerel seçimleri bugün gerçekleştiriliyor. Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için yerel yönetimlerin belirleneceği seçimde Türkiye genelinde 61 milyon 441 bin 882 seçmen, 206 bin 845 sandıkta oy kullanıyor. Yerel seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte 30 büyükşehir belediye başkanı olmak üzere, belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belli olacak. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla Türkiye Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024, adayların ve partilerin oy oranları, büyükşehir, il ve ilçe yerel seçim sonuçları Haberankara.com üzerinden öğrenilecek.

31 MART 2024 TÜRKİYE YEREL SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için bugün sandıklar 18.00 itibariyle açılıyor. 32 ilde seçmenler saat 07.00'den itibaren oylarını kullanmaya başladılar, kalan illerde ise oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. 

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DEM Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi olmak üzere toplamda 34 partinin adaylarının yarıştığı 2024 yerel seçim sonuçlarını seçim sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 Yerel seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte 30 büyükşehir belediye başkanı olmak üzere, belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belli olacak. 

Partilere Göre Belediye Seçimleri Son Durum

31 Mart belediye yerel seçim sonuçları ve oy oranları Haberankara.com adresinde olacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin dört bir yanından gelen renkli oy kullanma görüntüleri yüzleri güldürdü

Türkiye'nin dört bir yanından gelen renkli oy kullanma görüntüleri yüzleri güldürdü