ANASAYFA Politika Türkiye İsrail'e ihracat kısıtlaması getirildiğini açıkladı

Türkiye İsrail'e ihracat kısıtlaması getirildiğini açıkladı

Aylardır devam eden Filistin-İsrail savaşı kapsamında bölgeye insani yardımlar ulaştıran ve diplomatik yollar ile çatışmaların sürdürülmesini isteyen Türkiye bir adım daha attı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye İsrail'e ihracat kısıtlaması getirildiğini açıkladı

7 Ekim'den bu yana Filistin'in Gazze şehrine devam eden saldırılarda 30 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmişti. Sivilleri katletmesi ve yapılan tüm uluslararası baskılara rağmen işgalini durdurmayan İsrail'e yönelik bir yaptırım hamlesi daha geldi.

KARARIN GEREKÇESİ DUYURULDU

Ülkemizin İsrail ile olan Ticaretinin azaltılmasına karar verildiği öğrenildi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İsrail'e ihraç edilen 54 ürüne yasak getirildiği bildirildi. Söz konusu ürünlerin detaylı bir şekilde listesini yayınlayan Bakanlık kararın gerekçesini “Bu kararın gerekleri Ticaret Bakanlığı tarafından derhal yürütülecektir. Bu karar, İsrail, uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülükleri çerçevesinde, Gazze’de derhal ateşkes ilan edene ve Gazze Şeridi’ne yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar yürürlükte kalacaktır” sözleri ile ilan etti.

TÜRKİYE'NİN YARDIMI ENGELLENMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaptığı açıklamada Türk Hava Kuvvetleri'nin bölgeye havadan yardım yapma girişiminin reddedildiğini açıklamıştı. Bakan Fidan “Hava Kuvvetlerimize ait kargo uçaklarıyla insani yardım operasyonlarına dahil olma talebimizi iletmiştik. Ürdün makamlarınca olumlu karşılanan bu talebimizin İsrail tarafından reddedildiğini bugün öğrendik” dedi ve bu gelişmenin ardından bir dizi yaptırım kararı aldıklarını duyurmuştu.

İsrail'in saldırılarına ne zaman son vereceği belirsizliğini koruyor. Dünya kamuoyundan duyarlı vatandaşlar ise bölgede çatışmanın durulması adına İsrail'e baskılarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalecik Belediyesi ilçede Ramazan Bayramı hazırlıklarını sürdürüyor

Kalecik Belediyesi ilçede Ramazan Bayramı hazırlıklarını sürdürüyor