Türkiye, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki toplantı 13.00'te başlayacak

Türkiye, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki toplantı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın başkanlığında bugün gerçekleşecek. Toplantının saat 13.00 civarında başlaması bekleniyor.

Türkiye, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki toplantı 13.00'te başlayacak

Türkiye, Rusya ve Ukrayna heyetleri ile masaya oturacak. Bakan Fidan'ın başkanlık edeceği toplantıya taraflardan önemli isimlerin de katılması bekleniyor.

Konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının aktardığı habere göre toplantıya MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın da katılacağı ifade ediliyor. Türkiye, 3 yıldır savaşta olan tarafları aynı masaya oturtacak.

İBRAHİM KALIN'IN DA KATILMASI BEKLENİYOR

Türkiye, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki toplantının, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın başkanlığında 13.00'te başlaması planlanıyor. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Toplantısı'nın 13.00'te başlaması bekleniyor.

Bakan Fidan'ın başkanlık edeceği toplantıya Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın da katılması öngörülüyor.

Toplantıya katılacak Rusya heyetinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müşaviri Vladimir Medinskiy, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin ve Genelkurmay Başkanlığı Ana Müdürlüğü Başkanı İgor Kostyukov yer alıyor.

Ukrayna heyetinde ise Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergiy Kyslytsya, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkan Yardımcısı Oleksandr Poklad ve Dış İstihbarat Servisi Başkan Yardımcısı Oleh Luhovskyi bulunuyor.

Türkiye, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki toplantı 13.00'te başlayacak

TÜRKİYE, TARAFLARI 3 YILIN ARDINDAN AYNI MASADA OTURTMAYI BAŞARDI

Şubat 2022'de başlayan kanlı savaşın hemen ardından, Rusya ile Ukrayna'yı aynı yıl içinde hem Antalya hem de İstanbul'da aynı masada bir araya getiren Türkiye, Mayıs 2025'te de yine İstanbul'da Rus ve Ukraynalı heyetleri 3 yılın ardından aynı masaya oturtmayı başarmıştı.

Öte yandan taraflar arasında 16 Mayıs tarihinde İstanbul Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde müzakereler yapılmıştı. Müzakereler sonucunda 1000 kişiye 1000 kişilik büyük esir takası 25 Mayıs'ta tamamlanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER