ANASAYFA Politika Türkiye'nin gözü kulağı bu toplantıda! Kabine toplantısında milyonları ilgilendiren 4 konu belli oldu

Türkiye'nin gözü kulağı bu toplantıda! Kabine toplantısında milyonları ilgilendiren 4 konu belli oldu

Ülkemizde Kabine Toplantısı'nın yapılacağı tarihler ve görüşülecek konular merakla takip ediliyor. Ağustos ayında yapılacak Kabine Toplantısı'nın tarihi belli olurken masadaki 4 önemli konu da gündeme geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Türkiye'nin gözü kulağı bu toplantıda! Kabine toplantısında milyonları ilgilendiren 4 konu belli oldu

Türkiye'nin gözü kulağı bu toplantıda! Kabine toplantısında milyonları ilgilendiren 4 konu belli oldu - Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Kabinesi'nin bir araya geleceği tarih belli oldu.

21 Ağustos Pazartesi günü Bakanlar Kurulu Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bir araya gelecek. Toplantının konu başlıkları ise milyonları meraklandırdı.

KABİNEDEN 4 ÖNEMLİ KONU BAŞLIĞI

21 Ağustos 2023 tarihinde Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine'nin gündeminde milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 4 önemli konu başlığı olacak. Kabine toplantısında görüşülecek 4 önemli konu belli oldu. Buna göre;

  • Milyonlarca memurun mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen son durum,
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güçleri ile Birleşmiş Milletler güçlerinin adadaki gerginliği,
  • Gençlere vergisiz telefon,
  • Ekonominin 3 yıllık yol haritası toplantının ana gündemi olacak.

ekran-goruntusu-2023-08-20-164603.png

MEMURLARIN ZAM PAZARLIĞINDA KARAR BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'deki toplantıda 7'nci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen son durum ele alınacak. 4 milyon memur ile 2.5 milyon memur emeklisinin yakından takip ettiği görüşmelerde hükümet 2'nci teklifinde memurlara 2024 için yüzde 25, 2025 için yüzde 11 zam teklif etti. Memur temsilcilerinden teklifin yeterli bulunmadığı açıklamaları gelirken, pazarlık süreci kabinede masaya yatırılacak.

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON DETAYLARI BEKLENİYOR

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan gençlerin ilk elektronik eşya alımlarında vergiden muaf tutulması uygulaması da masaya yatırılacak. Telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik eşyalardaki vergi indirimi için hükümet nezdinde yapılabilecekler ele alınacak

.EKONOMİNİN 3 YILLIK YOL HARİTASI GÖRÜŞÜLECEK

Orta vadeli program hazırlıkları da bir yandan sürüyor. Ekonominin 3 yıllık yol haritasının belirleneceği programın eylül ayının ilk 2 haftası içinde açıklanması bekleniyor. Program hazırlıkları kapsamında hükümet temsilcileri işçi sendikaları, finans çevreleri, işverenler ve KOBİ'lerle görüştü. O görüşmelerin yansımaları ve hazırlıklar masada olacak.

Pazartesi günü akşam 19.00 itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine kararlarının kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dacia, yeni nesil otomobil deneyimini uygun fiyatlarla sunuyor!

Dacia, yeni nesil otomobil deneyimini uygun fiyatlarla sunuyor!