ANASAYFA Politika Yeni Kabine toplantısı ne zaman, kararları neler olacak?

Yeni Kabine toplantısı ne zaman, kararları neler olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı için gözler son dakika açıklamalarına çevrildi. Kabineden çıkacak kararlar merakla beklenirken toplantının yapılacağı tarih sorgulanmaya başladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Yeni Kabine toplantısı ne zaman, kararları neler olacak?

Yeni Kabine toplantısı ne zaman, kararları neler olacak? - Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı için gözler yapılacak olan açıklamalara çevrildi. 3 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen son Kabine Toplantısında alınan kararlar kamuoyuna açıklanmıştı. Yeni Kabine toplantısının tarihi merak edilirken ''Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta?'' sorusu gündeme geldi. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamalara çevrilirken son günlerin en çok merak edilen Kabine Toplantısı tarihi için merak edilenleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, iki haftalık periyotlar halinde bir araya geliyor. Kritik konuların ele alındığı toplantılarda son günlerde ise maaş zamları yer alıyor. Maaş zammının yanı sıra yeni kararların neler olacağı merakla beklenirken bir yandan da yeni Kabine toplantısı tarihi ve kararları araştırılıyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine toplantısı son olarak 3 Temmuz'da gerçekleşti. İki haftada bir düzenlenen Kabine toplantısının ne zaman yapılacağına bir açıklama henüz bulunmuyor. Toplantının 17 Temmuz Pazartesi günü yapılması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turunun söz konusu olması nedeniyle sonraki haftaya ertelenmesi gündeme geldi.

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI NE OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Temmuz tarihinde gerçekleşen Kabine ile ilgili olarak ''Yaz mevsimiyle birlikte artan yangın tehdidine karşı ormanlarımızı korumaya büyük önem veriyoruz. Geçmiş tecrübelerin ışığında yangınlara müdahale kapasitemizi daha da güçlendirdik. Orman teşkilatımız göreve her zaman hazırdır. Bu yaz dönemini ciğerlerimiz yanmadan atlatalım istiyoruz.'' demişti. Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasını devam ettireceklerini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Vergi istisnası süresini uzatıyoruz. Memur maaşlarına yapılacak zam miktarıyla ilgili süreci başlatıyoruz.

yeni-kabine-toplantisi-ne-zaman-kararlari-neler-olacak.jpg

5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarımız netleşmiş olacaktır. Memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Meclis onayı gerektiren tüm hususları sunacağız. Devlet olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim yanındayız. Türkiye Aile Destek Programı'nda 3,7 milyon kardeşimiz istifade ediyor. Şimdiye kadar ailelerimize 35 milyar liralık destek ödemesinde bulunduk. Bu sene de devam ettirme kararı aldık.'' ifadelerini kullanmıştı.

Temmuz ayının ikinci Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı henüz bilinmezken resmi bir açıklama bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak! Gözler perşembe gününe çevrildi!

Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak! Gözler perşembe gününe çevrildi!