Yeni Yargı Paketi çıktı mı, infaz düzenlemesi var mı, 8. Yargı Paketi içeriği nedir?

Yeni yargı paketine ilişkin merak edilenler artıyor. Yeni yargı paketinin içeriği ve ne zaman çıkacağı merak konusu olmaya devam ederken 8. Yargı Paketi içeriği araştırılıyor.

Yeni Yargı Paketi çıktı mı, infaz düzenlemesi var mı, 8. Yargı Paketi içeriği nedir?

Ülkemizde yargıya ilişkin gelişmeler vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Yeni Yargı Paketi maddeleri ve içeriği gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken 43 maddelik torba kanun teklifi ile cezasızlık algısının önüne geçileceği bildirilmişti. Konuya ilişkin ‘’8. Yargı Paketi son durumu nedir, Paketi içeriğinde neler var?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

Yeni yargı paketi ile ilgili merak edilenler artarken Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi olarak sunulan kamuoyunda da 8. Yargı Paketi olarak bilinen düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Meclis Genel Kurulunda görüşülüyor.

8. YARGI PAKET İÇERİĞİ NEDİR?

43 maddelik kanun teklifine göre suçla daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı 100 liradan 500 liraya yükseltilecek. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevinden af talepleriyle ilgili, "Şu anda gündemimizde böyle bir durum söz konusu değil. Düzensizlik algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerimiz var. İki yıl ceza almışsa birisi, bir yıl sonra koşullu salıverme süresi dolar.

Yeni Yargı Paketi çıktı mı, infaz düzenlemesi var mı, 8. Yargı Paketi içeriği nedir?

Koşullu salıverme süresi bir yıl olduğunda denetimli serbestlik süresi de bir yıl, o zaman iki yıldan yatacak hiçbir ceza kalmaz. Dolayısıyla iki yıl ceza alan hiç cezaevinde kalmamış olur.Böyle bir durum da tabii özellikle cezası iki yılın altında, üç yılın altında suçlar bakımından 'suç işledi, yanına kar kaldı' şeklinde bir algı var. Burada yaptığımız düzenleme, bir yıllık maktu denetimli serbestlik yerine oran getirmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yeni Yargı Paketi çıktı mı, infaz düzenlemesi var mı, 8. Yargı Paketi içeriği nedir? - Resim : 2

Yapılacak yeni düzenleme ile bir yıl ceza alan kişinin 6 aylık koşullu salıverme oranın sadece 5'te 1'lik kısmının denetimli serbestlik olmasını hedeflediklerini belirten Adalet Bakanı Tunç, "Yani bunun en az 5 ayını cezaevinde kalmış olsun diyoruz. Taslakta önerimiz bu." diye konuştu. Gelişmelerin ilerleyen tarihlerde yeniden kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER