ANASAYFA Politika Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için en büyük rakip Turgut Altınok mu?

Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için en büyük rakip Turgut Altınok mu?

Ülkemizde yapılan genel seçimlerin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın en güçlü rakibi olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok gösterildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için en büyük rakip Turgut Altınok mu?

Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için en büyük rakip Turgut Altınok mu? - Türkiye'de yerel seçimler için hazırlıklar şimdiden başladı. Başkent Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı için yarışılacakken aday olacak isimler de şimdiden merak konusu olmaya başladı. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Cumhur İttifakı, 31 Mart tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın karşısına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u çıkaracak.

İDDİALAR GÜÇLENDİ

31 Mart 2023 tarihinde yapılması planlanan belediye başkanlığı seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un gösterileceğini belirten Öztürk, Altınok’un ilçe ve mahalle gezilerini de son dönemde artırdığı açıkladı. CHP’nin adayının yine Mansur Yavaş olacağını öne süren Öztürk, İYİ Parti’nin de Mansur Yavaş’ı kendi listelerinden göstermeyi planladığı aktardı.

Öztürk, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın yeniden göreve seçilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı görevine getirilen Oktay Vural’a dün “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdiğini hatırlatırken bu ziyaretin yerel seçimlere yönelik bir hazırlık olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Gültekin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise “ABB Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, Kurultay sonrası yeniden göreve seçilen İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı görevine getirilen Sayın Oktay Vural’a “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret gerekçesi ile ilgili yapılan manipülasyon içerikli haberlere itibar edilmemesini rica ederiz.” ifadelerini kullandı. Şimdilik iddialarla sınırlı kalan söylemlerin ilerleyen dönemde netleşmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Kemer'deki orman yangını devam ediyor! Müdahale gece boyunca sürdü!

Antalya Kemer'deki orman yangını devam ediyor! Müdahale gece boyunca sürdü!