ANASAYFA Pursaklar Ankara kedisi 'patilerini' Ayasofya'ya basacak!

Ankara kedisi 'patilerini' Ayasofya'ya basacak!

"Uzun tüylü kedilerin atası" kabul edilen Ankara kedisi, saraylardan sonra şimdi de Ayasofya'ya ikinci kere "patilerini" basacak.
yazar
Haber Merkezi
Ankara kedisi 'patilerini' Ayasofya'ya basacak!

Ayasofya'ya ikinci Ankara kedisi "patilerini" basmaya hazırlanıyor. Herhangi bir çalınma veya ortadan kaybolma vakasına karşı da üzerine dijital kimliklendirme kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı sistemine işlenen mikroçiplerin kedilere takıldığı belirtilirken Pursaklar Belediyesi Ankara Kedisi Koruma ve Yaşatma Merkezi Veteriner Teknikeri Ayşegül Korkmaz şunları söyledi;

''(Ayasofya-i Kebir Camii'ne önceden hediye edilen kedi) Kılıç'ın torunu Seymen'i Ayasofya'ya göndermeyi planlıyoruz. Herhangi bir çalınma veya ortadan kaybolma vakasına karşı da üzerine dijital kimliklendirme kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı sistemine işlenen mikroçip takıldı"

ANKARA KEDİSİ AYASOFYA'YA GELİYOR!

"Uzun tüylü kedilerin atası" kabul edilen Ankara Kedisi şimdi sarayların ardından Ayasofya'ya ikinci kez ayak basmaya hazırlanıyor. Uluslararası Kedi Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulunan Pursaklar Belediyesi Ankara Kedisi Koruma ve Yaşatma Merkezi'nde Veteriner Teknikeri olarak görev yapan lisanslı kedi yetiştiricisi Ayşegül Korkmaz Ankara kedisinin "uzun tüylü kedilerin atası" olduğunu belirtti.

aa-20230808-31872280-31872270-ayasofyaya-ikinci-ankara-kedisi-patilerini-basacak.jpg

Aynı zamanda kedinin, ipeksi tüyleri, badem şeklindeki renkli gözleri, ince uzun yapısıyla atletik ve genetiği bozulmamış bir ırk olduğunu belirten Korkmaz "Avrupa saraylarında, özellikle Fransız saraylarında, beslenen gözde bir evcil hayvanmış. Pek çok ülkenin saray tablolarında da Ankara kedisi yer alıyor." diye konuştu.

Korkmaz şöyle devam etti;

"Tesiste şu anda 50'si anaç 50'si yavru olmak üzere toplam 100 kedi bulunuyor. Her yıl 70-100 arası sahiplendirme yapıyoruz. Anne kedileri fazla yormamak adına yılda 2 kereden fazla doğuma izin vermiyoruz. Bu annelerin yavrularının ırk özelliklerini en güzel taşıyanları kendimize ayırmak üzere diğerlerini mama karşılığı sahiplendiriyoruz. Bu yıl sahiplendirme sırasında 170 kişi var. Yılbaşından bu yana 40 yavruyu da aileleriyle buluşturduk. Sahiplendirme işlemimiz yıl boyunca devam edecek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Orman yangınları bitmek bilmiyor! Bir yangında o ilde çıktı!

Orman yangınları bitmek bilmiyor! Bir yangında o ilde çıktı!