ANASAYFA Pursaklar Ertuğrul Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?

Ertuğrul Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?

Yerel seçim sürecinde aday açıklamaları gelmeye devam ederken bir yandan da belediye başkanlığı görevini yürüten isimler merak ediliyor. Pursaklar Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren Ertuğrul Çetin'in kim olduğu ve siyasi kariyeri de merak edilenler arasında yer alırken detayları Haberankara.com okurları için derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ertuğrul Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için partilerdeki hummalı çalışmalar devam ediyor. Partilerin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları yakından takip edilirken bir yandan da görevini sürdüren başkanların kariyerlerine ilişkin bilgi sahibi olunmak isteniyor.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde AK Parti'den belediye başkanlığı görevini yürüten Ertuğrul Çetin'in kariyerine ilişkin ‘’Ertuğrul Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin hakkında merak edilenler ile siyasi kariyerine dair ayrıntıları Haberankara.com okurları için derledik.

ERTUĞRUL ÇETİN KİMDİR?

1975 yılında Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Solfasol’da doğan Çetin, ilk ve ortaöğretimini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesinden ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olan Çetin, 2000-2004 yılları arasında kendi dershanesinin Kurucu Müdürlüğünü yaptı ve 2004 yılında Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevini yürüttü.

AK Parti’den İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. İl Genel Meclisi Divan Üyeliği ve AK Parti Grup Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çetin, bu süreçte Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı ve Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcılığında bulundu.

2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Pursaklar Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yürüten Çetin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Pursaklar Belediye Meclis Üyesi seçildi. Pursaklar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Daimi Başkan Vekilliği yaptı.

Mazlum-Der Genel Sekreterliği de yapan Çetin’in olimpik branş olan Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliği devam etmektedir. Gençliğinde 9 yıl yüzme antrenörlüğü yapan Çetin, 15 Yıl Pursaklar Belediye Spor Yöneticiliği görevlerinde bulundu. Pursaklar Belediye Başkanı olarak görevini yürüten Çetin, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halkbank Portekiz'den play off bileti ile dönüyor

Halkbank Portekiz'den play off bileti ile dönüyor