Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'den yoğun yağışlara karşı kilit parke önerisi

Ankara'yı ülke gündemine olumsuz yönde taşıyan yağmurlar özellikle merkezi ilçelerde yaşattığı tahribat ile tepki topladı. Yağmurun daha sakin geçtiği ilçelerden olan Pursaklar'da bu durumun nedeni ise Başkan Çetin tarafından açıklandı.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'den yağışlara karşı kilit parke önerisi

Türkiye'nin başkenti Ankara 1 aydan fazla bir süredir neredeyse her yağışta yaşanılan istenmeyen görüntüler ile anılıyor. Özellikle dün Ayaş yolunda insanların yolda sulardan dolayı mahsur kalması ve ondan önceki gün Sincan ilçesinde bir kişinin fırtınadan dolayı hayatını kaybetmesi bir başkentte bunların olmaması şeklinde yorumlar yaptırdı.

PURSAKLAR'DA YAĞMURA KARŞI ÇÖZÜM

Ankara'nın farklı ilçelerinden benzer su taşkınları ve mağduriyet görüntüleri gelirken Pursaklar ilçesinde daha sakin bir süreç yaşandı. Bu konu ile ilgili olarak Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin yaptığı açıklamada aldıkları tedbirlerin karşılığını gördüklerini ifade etti.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'den yoğun yağışlara karşı kilit parke önerisi

Başkan Çetin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sokaklarda kulandıkları kilit parkelerin su birikintileri olmasının önüne geçtiğini dile getirdi. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin "Kilit parke yolları önemseyerek yapıyoruz. Bu yağışlarda faydasını görüyoruz. Olduğu yerde suyu çekiyor. Hem yer altı suyuna katkı sağlıyor hem de taşkın ve sel riskini azaltıyor. Özellikle eğimli noktalarda suyun birikerek aşağıya sel olmasını engelliyor" dedi.

YILLARDIR SORUN YAŞANMADI

Başkan Çetin sözlerinin devamında son 3 yıldır ilçelerinin yoğun yağış aldığını fakat bu önlem ile sorunsuz atlattıklarını belirtti. Ankara'nın yağıştan sıkıntı yaşayan vatandaşları da gerekli alt yapının hızlıca sağlanmasını istediklerini ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER