ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirdi

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirdi

Ülke genelinde genç nesilleri bilim ve teknoloji fuarları ile bir araya getirme çalışmaları sürüyor. Çocuk yaştaki bireylerden geleceğin önemli yeteneklerini bulma adına TÜBİTAK tarafından yurt genelinde fuarlar düzenlenmeye devam ediliyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirdi

Türkiye'de son yıllarda bilim ve teknoloji noktasında pek çok yatırım gerçekleştirilmişti. Bir yandan yerli ve milli teknoloji hamlesi çalışmaları sürerken bir yandan da genç yaştaki insanları bu konuda teşvik etmek ve onların yetenekleri ortaya çıkarma projeleri geliştirilmeye başlanmıştı.

GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR

Bu kapsamda ülkenin dört bir yanındaki okullarda açılan TÜBİTAK Bilim Fuarları ile küçük bireylerin bu konudaki ilgisi gözler önüne serilmeye başlandı. Fuarın açıldığı yerlerden birisi de Pursaklar ilçesi oldu. Pursaklar İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşen açılışa Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ve çok sayıda isim katıldı.

Açılış sonrası gördüğü manzaradan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Çetin geleceğe yönelik beklentilerinin arttığını belirtti. Pursaklar Belediye Başkanı Çetin konu ile ilgili düşüncesini “Pursaklar İmam Hatip Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışını gerçekleştirdik. Fuar alanında etkileyici konular ve güzel çalışmalar gördük. Öğrencilerimiz tarafından dâhice düşünülmüş fikirler hakkında bilgiler aldık. Duymadığımız ve görmediğimiz orijinal projelerle karşılaştık. Çocuklarımızın düşündükleri ve hayal ettikleri her şeyi yapabileceklerine olan inancımız daha da sağlamlaştı. Proje yapılmasına rehberlik yapan tüm öğretmenlerimizi ve proje yapan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diyerek ifade etti.

Pursaklar ilçesinde gençleri bilimsel deneyler ile buluşturmak amacı ile çeşitli projeler geliştirilmişti. Bu çalışmaların gelecek dönemlerde de artması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASO Başkanı Seyit Ardıç İsrail’le ticari ilişkilerin durdurulması hakkında konuştu

ASO Başkanı Seyit Ardıç İsrail’le ticari ilişkilerin durdurulması hakkında konuştu