ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi Ankara Seymen kültürünü yaşatmaya devam ediyor

Pursaklar Belediyesi Ankara Seymen kültürünü yaşatmaya devam ediyor

Ankara kültüründe önemli bir yeri olan ve ülke genelinde bilinen Seymenlik geleneği Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Seymen Evi'nde yaşatılıyor. Seymen Evi ilçe genelinde her yaştan vatandaşa hizmet veriyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi Ankara Seymen kültürünü yaşatmaya devam ediyor

Ankara'nın yüzyıllardır tarihinde yer edinen Seymenlik geleni günümüzde halen adından söz ettiriyor. Ankara'nın ülke genelinde en meşhur folkloru olan Seymen oyunları verilen eğitimler ile nesilden nesile aktarılmaya devam ediliyor.

SEYMEN EVİ ANKARA KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYOR

Başkentin kendine has kültürünü gelecek nesillere aktarmak için harekete geçen Pursaklar Belediyesi geçtiğimiz yıllarda Seymen Evi'ni ilçe halkı başta olmak üzere tüm Ankaralıların hizmetine sunmuştu. Seymen evinde eğitim görenler tarafından bir gösteri düzenlendi. Gösteriyi yerinde takip eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de Seymen kültürüne verdikleri değerden bahsetti.

Başkan Çetin “Seymen Evimizde eğitim gören Pursaklar’ın Seymenlerini keyifle izledik. Pursaklar'da 7'den 70'e her yaştaki tüm hemşehrimiz kültürüne sahip çıkıyor. Ankara Seymen kültürünü Pursaklar Yaşam Merkezi Seymen Evimizde yaşatmaya devam ediyoruz. Seymenlerimize bizlere sunmuş oldukları gösteriden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇETİN'DEN TEBRİK 

Her yaştan Seymen'in bir araya gelerek sahnelediği gösteri orada bulunan vatandaşlar tarafından da ilgi ile takip edildi.  Yapılan gösterinin ardından güne bir hatıra bırakılması dolayısıyla pasta kesimi etkinliği gerçekleştirildi. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de Seymen evinde eğitim görenler ile sohbet ederek onlara başarılar diledi.

Pursaklar Seymen Evi şehir genelinden bir çok önemli ismi ağırlıyor. Seymen evinde eğitim gören ve eğitimini tamamlayan isimler çeşitli etkinliklerde ekip olarak sahne alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mahalli İdareler Seçimlerine hangi partiler katılacak?

Mahalli İdareler Seçimlerine hangi partiler katılacak?