ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi Cumhuriyetin 100. yaşında Fener Alayı yürüyüşü yaptı

Pursaklar Belediyesi Cumhuriyetin 100. yaşında Fener Alayı yürüyüşü yaptı

Ankara'da büyükşehir başta olmak üzere bir çok ilçe belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını büyük kalabalıklar halinde coşkuyla kutladı. Pursaklar Belediyesi'de düzenlediği Fener Alayı yürüyüşü sokakları kırmızıya boyadı.
yazar
Haber Merkezi
Pursaklar Belediyesi Cumhuriyetin 100. yaşında Fener Alayı yürüyüşü yaptı

Ankara’nın Pursaklar Belediyesince, Cumhuriyetin 100. yılı dev Türk bayrağı ve fener alayı ile kutlandı. Kutlamalarda yanan meşaleler geceyi aydınlatırken coşkuya binlerce vatandaş katıldı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajda tüm halkı 29 Ekim Pazar günü saat 18.30'da belediye binasının önüne Fener Alayı yürüyüşü için davet etmişti. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında 15 bin kişi ile yürüyüş yapan Ertuğrul Çetin Cumhuriyet Bayramı’nın Türkiye’nin büyük bir değer olduğunu söyledi.

f9ok93nweaa7qg9.jpg

YANAN MEŞALELER GECEYİ AYDINLATTI

Pursaklar’da vatandaşlar belediye binası önünden Muhsin Yazıcıoğlu parkına kadar fener alayı oluşturdu. Cumhuriyet'in 100. yılı olması nedeniyle fener alayında büyük bir coşku hakimken vatandaşlar Türk bayraklarını dalgalandırdı.

Fener alayında yanan meşaleler ise geceyi aydınlattı. Yürüyüşe, balkonlara çıkan vatandaşlarda şarkılar ve ezgilerle eşlik etti. Fener alayına, vatandaşların yanı sıra Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de katıldı.

f9ogkqnwmaazqm9.jpg

KUTLAMALARIN FİNALİ FENER ALAYI İLE YAPILDI

Çetin, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı’nın Türkiye’nin büyük bir değer olduğuna dikkati çekti. Tüm vatandaşların bayramını kutladığını belirten Çetin, “Birkaç gündür ilçemizde etkinlikler devam ediyordu farklı noktalarda.

f9ogkq-xkaanqsz.jpg

Bugün finali fener alayı ile bir meşaleli yürüyüş ile yapacağız. Pursaklar’ın ne kadar duyarlı olduğunu bu muhteşem kalabalık gösteriyor. Yer gök al bayrak diyerek bayramımızı kutlayacağız. Nice yüzyıllar diliyoruz” diye konuştu

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi daire teslim tarih belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi daire teslim tarih belli oldu