ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evleri'nde Ramazan ayına özel mukabele programı düzenleniyor

Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evleri'nde Ramazan ayına özel mukabele programı düzenleniyor

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde nesiller arasındaki bağın kuvvetlenmesi ve gelenek göreneklere sahip çıkılması adına hayata geçirilen Dede Torun evlerinde yılın her dönemi etkinlikler sürüyor. Ramazan ayı dolayısıyla Mukabele yapılan Dede Torun Evleri'ne Pursaklar dedeleri yoğun ilgi gösteriyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evleri'nde Ramazan ayına özel mukabele programı düzenleniyor

Pursaklar Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında hizmete açılan Dede Torun evleri ile ilçe sınırlarında ikamet eden dedelerin torunları ile güzel vakitler geçirecekleri ortamlar oluşturuluyor.

Torunları ile birlikte güzel vakit geçirmek ve birlikte etkinliklere katılmak isteyen dedelerin yoğun ilgi gösterdiği Dede Torun evlerinde Ramazan ayı heyecanı yaşanıyor. Bir Ramazan geleneği olan Mukabele, Pursaklar Dede Torun evinde sürdürülüyor. İlçedeki dedelere doktor hizmeti, türkü dinletisi ve geziler gibi hizmetler veren Dede Torun evinde devam eden Mukabeleye Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de katıldı.

MUKABELEYE BAŞKAN ERTUĞRUL ÇETİN'DE KATILDI

Başkan Çetin “Pursaklar’da Ramazan, çeşitli dini programlarla, geceleri teravihle, gündüzleri ise oruçla, Kur’an-ı Kerim ve zikirle geçiyor. Bizlerde Saray Dede Torun Lokalimizde her gün devam eden mukabeleye katıldık” dedi.

Ramazan ayının getirdiği manevi havayı değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Ertuğrul Çetin “Ramazan ayında manevi bir atmosfer ortamında Dede-Torun Evimizde hocamız, Kur'an-ı Kerim okurken, büyüklerimizde takip edip, dinliyor. Allah okunan mukabelelerimizi kabul eylesin” şeklinde konuştu. Görevli hoca eşliğinde  Kuran'ı-Kerim'in baştan sona okunması anlamına gelen mukabele etkinliğine katılan dedelerde, İslam dini için sünnet olan bu etkinliğine Dede Torun Evlerinde katılmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Pursaklar Belediyesi tarafından ilçedeki vatandaşlar Ramazan ayına özel için bir çok etkinlik hazırlandı. Pursaklar Belediyesi ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin düzenlenen etkinliklerden vatandaşların bilgi sahibi olması için duyurular yapıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galataray'dan Kolombiya'ya Sanchez talebi

Galataray'dan Kolombiya'ya Sanchez talebi