ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi Deneyap ve Bilim Atölyesi ile şehirdeki tüm çocuklara eğitim veriyor

Pursaklar Belediyesi Deneyap ve Bilim Atölyesi ile şehirdeki tüm çocuklara eğitim veriyor

Türkiye genelinde yapılan yerli ve milli teknoloji çalışmaları kapsamında Pursaklar'da hayata geçirilen Deneyap ve Bilim Atölyesi on binlerce gence kurs verdi. Pursaklar Belediyesi'nin çalışmaları ile şehir genelinden gelen gençler burada bilim ve teknoloji eğitimi alıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi Deneyap ve Bilim Atölyesi ile şehirdeki tüm çocuklara eğitim veriyor

Ankara'da bir ilk olma niteliği taşıyan Deneyap ve Bilim Atölyesi Pursaklar Belediyesi'nin öz kaynakları ile gençlere yönelik yaptığı en önemli yatırımlar arasında yer alıyor.

Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında yeni yeteneklerinin keşfedilmesi ve gençlere uygun çalışma ortamı sağlanması amacıyla Pursaklar Belediyesi 2019 yılında harekete geçmişti. Selçuk Bayraktar'ın başkanlığını yürüttüğü T3 Vakfı ile o dönem görüşmelere başlayan Pursaklar Belediyesi sadece ilçe ile sınırlı kalmayan bir teknoloji merkezi inşasına başlamıştı.

“YARINLARIN GÜÇLÜ TÜRKİYE'Sİ İÇİN BÜYÜK UMUTLAR VERİYOR”

İmzalanan protokol ve T3 Vakfı ile iş birliği çalışmaları sonucunda 2022 yılında hayata geçirilen Pursaklar Deneyap ve Bilim Atölyesi aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor. Açıldığı günden itibaren 100 binden fazla öğrenciyi bünyesinde yer alan kurslarda eğiten Pursaklar Deneyap ve Bilim Atölyesi sayesinde T3 vakfından eğitim görmeye hak kazanan 80 öğrenci çalışmaların karşılığı olarak gözler önüne seriliyor.

Konu ile ilgili olarak konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de “Son 2 yılda atölyelerimize gelen çocuklarımızın öğrenme istekleri ve ortaya koydukları projeler yarınların güçlü Türkiye’si için büyük umutlar veriyor. İnşallah yarınlara ışık tutacak olan kişiler Pursaklar’da yetişecek” diyerek devam eden sürece dair beklentilerini ifade etti.

BİR ÇOK FARKLI ALANDA KURS VERİLİYOR

Pursaklar Deneyap ve Bilim Atölyesi ile öğrenciler Astronomi, Havacılık ve Uzay, Doğa Bilimleri, Girişim, Matematik ,Tasarım ve Teknoloji alanlarında eğitim alabiliyor.

Pursaklar ilçesinde şehrin tamamına hizmet veren bu yerde ilerleyen yıllarda da yeni öğrencilerin eğitim görmesi bekleniyor. Eğitim gören gençlerin aldıkları başarılar ise ülkenin her tarafından vatandaşların bu tarz projelere önem vermesi gerektiğini vurguluyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Ekmas'ın Avrupa yolculuğu sona erdi

Galatasaray Ekmas'ın Avrupa yolculuğu sona erdi