ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi engelli vatandaşları iş sahibi yapıyor

Pursaklar Belediyesi engelli vatandaşları iş sahibi yapıyor

Pursaklar Belediyesi iş arayan vatandaşları işverenler ile buluştururken engelli bireyleri de ihmal etmiyor. Engelli bireylerin iş sahibi olması ve sonraki süreç yakından takip ediliyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi engelli vatandaşları iş sahibi yapıyor

Ülke geneline hitap eden kurumların yaptığı işçi alımları ve işçi istihdamı programına ek olarak yerel yönetimlerde de vatandaşların iş sahibi olmasına yönelik adımlar gerçekleştiriliyor. Pursaklar Belediyesi de yaptığı işçi ve işveren buluşması ile işsizlik sorununu bitirmeyi amaçlıyor.

ENGELLİ BİREYLER İŞ SAHİBİ YAPILIYOR

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Pursaklar Belediyesi engellilere yönelik attığı adımlar ile de adından söz ettirdi. İlçedeki özel gereksinimli vatandaşlarında iş sahibi olması için harekete geçtiklerini ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Çetin “Özel gereksinimli vatandaşlarımızın iş bulması, işe uyumunun sağlanması ve işyerinde güvenli bir şekilde çalışmalarını temin etmek adına esnaflarımızla sık sık bir araya gelerek engelli kardeşlerimizin istihdamında köprü vazifesi görmek için yoğun mesai harcıyoruz” dedi.

Belediye tarafından yapılan çalışma kapsamında son olarak bir e-ticaret firmasına 100 personel alımı gerçekleştirildi. Yapılan işçi alımının 15'i engelli personellerden oluşturuldu. İlerleyen dönemlerde de Pursaklar Belediyesi'nin bu çalışmasını sürdürmesi ve engelli vatandaşlarda dahil olmak üzere işsiz vatandaşları gelir kapısı sahibi yapması bekleniyor. 

BAŞKAN ÇETİN KARARLILIĞINI VURGULADI

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de var gücüyle çalışmaya devam edeceğini belirtti. Pursaklar ilçesinde yaşayan vatandaşlarda belediye hesaplarını ve yapılacak alım açıklamalarını takibini sürdürdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık-Sen üyelerine yardım desteğinde bulunduklarını açıkladı

Sağlık-Sen üyelerine yardım desteğinde bulunduklarını açıkladı