ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi gençlere kültürel mirası Minik Eller, Büyük Hayaller etkinliği ile tanıttı

Pursaklar Belediyesi gençlere kültürel mirası Minik Eller, Büyük Hayaller etkinliği ile tanıttı

Ankara'da öğrencileri gelenek ve görenekler ile tanıştırma adına önemli bir proje hayata geçirildi. Pursaklar Belediyesi Hanımevlerinde düzenlenen etkinlikte ziyarete gelen öğrencilere önemli bilgiler aktarıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi gençlere kültürel mirası Minik Eller, Büyük Hayaller etkinliği ile tanıttı

Genç nesillere eğitim verirken kültürel mirası da aktarma adına Ankara'nın Pursaklar ilçesinde önemli bir an yaşandı. İlçe genelinde eğitim gören öğrenciler İl l Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan bir program kapsamında Pursaklar Belediyesi Hanımevlerine gittiler. Burada eğitim veren isimlerden kültürel çalışmalar hakkında bilgiler alan öğrenciler keyifli anlar yaşadılar.

GENÇ ÖĞRENCİLER PURSAKLAR'DA 

Hayata geçirilen "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor’’ temasıyla düzenlenen “Minik Eller, Büyük Hayaller” programında sıradaki durak Pursaklar Belediyesi Hanımevleri oldu. Burada öğrenciler kurslarda eğitim gören isimler ve eğitmenler ile faaliyetlerde bulundular. Konu ile ilgili konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin öğrencilerin bu tarz faaliyetlerin içinde olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

GELENEKSEL SANATLARI TANIMA FIRSATI

Başkan Çetin “Minik Eller Büyük Hayaller etkinliği kapsamında Hanım Evlerimize gelen öğrencilerimiz, geleneksel sanatların ve kültürel mirasın yaşatıldığı kurslarımızda verilen eğitimler hakkında eğitmenlerimizden detaylı bilgiler aldı. Öğretmenlerimiz tarafından evlatlarımıza, uygulanan etkinliklerde yeni ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmeleri imkânı sağlandı. Hanım Evlerimizde yeni meslek ve hobiler edindirirken, aynı zaman geleneksel sanatlarımızı ve kültürel mirasımızı gelecek nesillere taşımaya devam edeceğiz” diyerek benimsedikleri hizmet politikasına bağlı kalacaklarını vurguladı.

Ankara ve ülke genelinde nesiller arasındaki etkileşimi arttıran çalışmalar düzenleniyor. Kültür mirasının devamını sağlamak açısından bu tarz programlara büyük önem veriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni halka arz takvimi belli oldu mu? 29 Nisan 3 Mayıs halka arz olan şirketler listesi

Yeni halka arz takvimi belli oldu mu? 29 Nisan 3 Mayıs halka arz olan şirketler listesi