ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi Hanım Evinde Hıdırellez coşkusu yaşandı

Pursaklar Belediyesi Hanım Evinde Hıdırellez coşkusu yaşandı

Geniş bir coğrafyada baharın gelişini müjdeleyen bir gün olarak kutlanan Hıdırellez Bayramı ülke genelinde bir çok etkinliğe neden oluyor. Pursaklar'da da bu nedenle bir araya gelen kadınlar birlikte eğlenceli anlar yaşadılar.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi Hanım Evinde Hıdırellez coşkusu yaşandı

Her yıl yurt içinden ve dünyanın farklı yerlerinden kutlama görüntülerinin geldiği Hıdırellez Bayramı bu sene de insanların bir araya gelmesine neden oldu. Ankara'nın Pursaklar ilçesi de bu görüntülerin geldiği ilçeler arasında kendine yer buldu.

PURSAKLARLI KADINLAR BAHARIN GELİŞİNİ KUTLADI

Pursaklar Belediyesinin kadınlar için hayata geçirdiği Hanım Evleri hizmetleri ile ön plana çıkmayı sürdürüyor. Kadınlar üretme ve kendini geliştirme fırsatı bulduğu bu evlerde akranları ile beraber sosyalleşme fırsatına sahip oluyor. Kurs eğitimlerine katılan katınlar özel günleri de birlikte kutlayarak moral depoluyor.

Bu kapsamda Hüma Hatun Hanım Evinde bulunan kadın kursiyerler baharın gelişi olan Hıdırellez Bayramını beraber kutladılar. Oyunlar oynayan ve müziklere eşlik eden kadınlar eğlendikleri bir günü geride bıraktı. 

BAŞKAN ÇETİN'DEN HIDIRELLEZ MESAJI

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de Hıdırellez Bayramı dolayısıyla bir temenni mesajında bulundu. Başkan Çetin “Yeni hobiler ve yeni meslekler öğrenmek için Hanım Evlerimize gelen kursiyerlerimiz, baharın müjdecisi olan Hıdırellez Bayramını büyük bir coşku ile kutladı. Hıdırellez; bolluk, bereket ve insanları bir araya getiren özel günlerden bir tanesidir. Doğanın bayramı Hıdırellez; dertlere derman, hastalıklara şifa, hanelere bolluk ve bereket olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Ankara'nın farklı noktasında ve ülke genelinde de benzer manzaralar yaşandı. Baharın gelişi ile ilişkilendirilen bu gün dolayısıyla vatandaşlar eğlence etkinlikleri gerçekleştirdiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Vekaletle Kurban Bağışı Fiyatı ne kadar? Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Vekaletle kurban fiyatları

2024 Vekaletle Kurban Bağışı Fiyatı ne kadar? Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Vekaletle kurban fiyatları