ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi ilçede buzlanmaya karşı önlem alındığını duyurdu!

Pursaklar Belediyesi ilçede buzlanmaya karşı önlem alındığını duyurdu!

Ankara'da soğuk havaların etili olması ile beraber gizli buzlanma olaylarında da artış yaşandı. Pursaklar Belediyesi, vatandaşların güvenle seyahat edebilmeleri için buzlanmayı önlemek amacıyla kar mesaisi yapıldığını duyurdu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi ilçede buzlanmaya karşı önlem alındığını duyurdu!

Ankara'da havalar artık eksi derecelere düşmeye başladı. Kentte havaların soğuması ve yer yer kar yağışının etkili olmasının ardından don ve buzlanma olayları görülmeye başlandı. Yaşanan soğuk hava dalgasında vatandaşların seyahat ederken olumsuz bir durumla karşılaşamamaları için harekete geçen Pursaklar Belediyesi de ilçedeki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. 

Pursaklar Belediyesi, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde, soğuk hava ve kar yağışı ile ulaşım ağında buzlanma riskine karşı gece gündüz, hiç ara vermeden tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

PURSAKLAR'DA DON OLAYLARINA KARŞI ÖNLEM

Pursaklar Belediyesine bağlı ekipler, ilçenin her bir yanına dağılarak soğuk havanın etkisiyle buzlanan yollarda tuzlama çalışması yaptı. Belediye ekiplerinin çalışmalarını yakından takip eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, mesai arkadaşlarını kolaylıklar diledi. ‘‘Olumsuz bir durum yaşanmaması adına belediye olarak 7/24 sahadayız’’ diyen Başkan Çetin, buzlanmaya karşı olumsuzluğun olduğu her noktada, 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirtti. 

Başkan  Çetin, yapılan çalışmalara ilişkin verdiği bilgilerde ‘İlçemizde yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başlayan kar yağışı ile birlikte, buzlanmayı önlemek amacıyla hemşehrilerimizin yol güvenliğini sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' dedi. Başkan Çetin, ‘’Olumsuz bir durum yaşanmaması adına belediye olarak 7/24 sahadayız. Kar yağışı ve buzlanma riski asgariye inene kadar vatandaşlarımızın kar yağışı ve buzlanmadan olumsuz etkilenmelerini önlemek için ekiplerimiz çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Lütfen kış lastiği olmayan araçlar trafiğe çıkmasın, hem kendi canınızı, hem de başkalarının canını, malını tehlikeye atmayın. Gece gündüz, büyük bir özveri ile çalışan personellerimize kolaylıklar diliyorum” dedi. İlçedeki çalışmalar devam ederken vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ocak 2024 TÜİK enflasyon ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Ocak 2024 TÜİK enflasyon ne zaman, saat kaçta açıklanacak?