ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy'u vefat yıl dönümünde andı!

Pursaklar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy'u vefat yıl dönümünde andı!

Pursaklar Belediyesi, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u, vefatının 87'nci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'da kaldığı Taceddin Dergâhında andı. Belediye tarafından düzenlenen anma etkinliğinde bol bol dua edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy'u vefat yıl dönümünde andı!

Pursaklar Belediyesi ilçedeki faaliyetlerini sürdürüyor. Pursaklar Belediyesi, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u vefatının yıl dönümünde andı. 

Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 87'nci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'da kaldığı Taceddin Dergâhında anmak üzere bir etkinlik düzenleyen Pursaklar Belediyesi,  büyüğünden küçüğüne tüm vatandaşları dergaha götürdü. 

PURSAKLAR BELEDİYESİNDEN İSTİKLAL ŞAİRİNE VEFA

Pursaklar Belediyesi, büyüğünden küçüğüne tüm vatandaşları, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümünde Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara’da ikamet ettiği Taceddin Dergâhı Müzesi’ne götürdü.  

Pursaklar halkı, Milli Mücadele'ye büyük destek veren İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 87.yıl dönümünde örnek hayatının anlatıldığı ve eserlerinin yer aldığı Taceddin Dergâhında dualarla andı.

‘‘Vatan sevgisini tüm benliği ile yaşayan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ diyen Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, vatandaşlar birlikte bu önemli gündem bir arada olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. 

PURSAKLAR HALKI MEHMET AKİF ERSOY'U ANDI

Vatan sevgisini en derinlerinde yaşayan, istiklal mücadelesine büyük katkı veren Mehmet Akif Ersoy’u Taceddin Dergâhında andıklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 87.yıl dönümünde İstiklal Marşımızı yazdığı Taceddin Dergâhında çocuklarımız gençlerimiz gazilerimiz ve şehit ailelerimiz ile birlikte rahmet ve minnetle anarak, İstiklal şairimizin kaleme aldığı mektupları ve şiirleri inceleme fırsatı buldular. 

Bu vesileyle vatan sevgisini tüm benliği ile yaşayan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi. Başkan Çetin, etkinliğe atılan vatandaşlara da teşekkürlerini iletti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yılbaşında Ankara'da toplu taşıma araçları saat kaça kadar hizmet verecek?

Yılbaşında Ankara'da toplu taşıma araçları saat kaça kadar hizmet verecek?