ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulları'nda görgü kuralları ve nezaket eğitimleri veriliyor

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulları'nda görgü kuralları ve nezaket eğitimleri veriliyor

Pursaklar Belediyesi, eğitim ve öğretimi destekleyen faaliyetlerine devam ediyor. Pursaklar Belediyesi tarafından açılan Nezaket Okulları'nda verilen görgü kuralları ve nezaket eğitimleri de çocukların sosyal yaşam hakkında da bilinçlenmesini sağlıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulları'nda görgü kuralları ve nezaket eğitimleri veriliyor

Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Nezaket Okulları'nda 4 ila 6 yaş arasındaki minik öğrencilerin aldıkları adabımuaşeret eğitimleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kararı ile liselerde ‘‘adabımuaşeret’’, ortaokullarda ise ‘‘görgü kuralları ve nezaket’’ eğitimi olarak müfredata girdi.  

Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete başladığı günden bu yana Nezaket Okullarında verilen adabımuaşeret dersleri verilirken Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına giren bu derslerin Pursaklar da okutuluyor olması da vatandaşın gündeminde yer aldı. Pursaklar Belediyesi'nden konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

PURSAKLAR'DA ÇOCUKLARA DEĞERLER EĞİTİMİ VERİLİYOR

Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete açılan Nezaket Okulları'nda öğrencilere yönelik temizlik adabı, yemek adabı, konuşma adabı, çevre bilinci, hayvan sevgisi, selamlaşma, mahremiyet,  bedenini tanıma,  arkadaş edinme, ekip çalışması, yeteneklerini keşfetme gibi teorik ve pratik birçok konuda adabımuaşeret eğitimi veriliyor.

4 - 6 yaş arasındaki çocuklara değerler eğitimi verdiklerini ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Geleceğe bırakılacak en değerli hazine, kendini iyi ifade edebilen, dürüst, çalışkan, ahlaki ve milli değerlere sahip karakterli nesillerdir. Bizlerde bu doğrultuda hareket ederek Nezaket Okullarımız hizmete başladığı günden bu yana öğrencilerimize adabımuaşeret dersleri ile değerler eğitimi veriyoruz.''’ dedi. 

Bununla beraber açıklamalarına devam eden Başkan Çetin, ‘’Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın her alanda doğru ve güzel bir şekilde yetişmelerine ciddi katkılar sunuyoruz. 

Milli Eğitim Bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda adabımuaşeretin müfredata girmesi de yıllardır çocuklarımızı erken yaşlarda ne kadar doğru ve güzel yetiştirdiğimizin delilidir’’ ifadelerini kullandı. Bu çerçevede ilçe halkının da yoğun ilgisi devam ediyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan Meler'i aradı! İçişleri Bakanı Yerlikaya ve TFF Başkanı Büyükekşi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meler'i aradı! İçişleri Bakanı Yerlikaya ve TFF Başkanı Büyükekşi ziyaret etti