Pursaklar Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında özel gereksinimli çocuklar için piknik etkinliği gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlik kapsamında Pursaklar'da yaşayan özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama katılması ve aktif bir yaşam sürmeleri amaçlandı.

PURSAKLAR'DA ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL PİKNİK DÜZENLENDİ!
İlçede yaşayan özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezinde birbirinden farklı etkinlikler düzenleyen Pursaklar Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen piknik etkinliğinde çocuklar ve gençler müzik eşliğinde eğlendi. Etkinliğe, Başkan Ertuğrul Çetin ve İlçe Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren katılarak özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi.

‘‘Engelliler Haftası, empati duygusunu güçlendirmek ve bilinçli bir toplum oluşturmak adına önemli bir fırsattır’’
Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalık açısından önemli bir anlam taşıdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Engelliler Haftası, empati duygusunu güçlendirmek ve bilinçli bir toplum oluşturmak adına önemli bir fırsattır.

Bu münasebetle düzenlediğimiz piknik etkinliğimizde Engelsiz Yaşam Merkezimizin değerli üyeleri özel gereksinimli kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Gençlerimiz gün boyunca çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlendi. Onların mutluluğuna ortak olmak bizim için büyük bir değer’’ dedi.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çein, özel gereksinimli bireyler için onların sosyal hayatta daha görünür olmalarını sağlamak için destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Başkan Çetin, özel gereksinimli bireylerin yaşamın her alanında aktif rol almalarını istediklerini söyledi.