ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi Sincanlı öğrencileri Endemik Vadisinde ağırladı

Pursaklar Belediyesi Sincanlı öğrencileri Endemik Vadisinde ağırladı

Ankara'nın tarihi dokusunu korumak ve endemik bitkilerin gelecek nesillere aktarılması amacı ile hizmet veren Endemik Vadisi Sincan ilçesinden gelen gençlere ev sahipliği yaptı. Sıcak havayı fırsat bilen öğrenciler keyifli anlar yaşadı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi Sincanlı öğrencileri Endemik Vadisinde ağırladı

Havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen Ankaralılar soluğu mesire alanlarında aldı. Aileleri ile birlikte güzel havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar  şehir genelinde çeşitli yerlere gitmeye başladı. Bu kapsamda Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yer alan ve Pursaklar Belediyesinin girişimleri ile vatandaşların uğrak noktası haline gelen Endemik Vadisi bugün ilçe dışından gelen misafirlerini ağırladı.

SİNCAN'DAN GELEN MİSAFİRLER

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ankara’da her çocuk burada eğlenerek öğreniyor. Sincan’dan gelen öğrencilerimiz Endemik Vadi’de güneşli havanın tadını çıkardılar. Orman Köyü’nde oryantiring yarışması düzenlediler" ifadelerini kullandı.

Öğretmenleri ile birlikte Sincan'dan gelen öğrenciler birlikte keyif dolu anlar geçirdiler. Zamana karşı harita ile pusula ile nesneleri bulma olarak bilinen oryantiring oyunu ile öğrenciler doğa ile iç içe anlar yaşadı.

Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda ise “İçerisinde; Endemik hayvanlar ve kümes hayvanları, Endemik bitkiler, Orman Köy, Bisiklet ve yürüyüş yolunun bulunduğu Endemik Vadimize bekliyoruz” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

ANKARA DOKUSUNU GELECEK NESİLLERE AKTARMA HEDEFİ

Başkan Ertuğrul Çetin geçtiğimiz dönemlerde Endemik Vadisi için “İlçemizi estetik açıdan güzel bir görünüme kazandırmanın yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş endemik bitkiler, soyları tükenme tehlikesinde olan Ankara Keçisi, Ankara Güvercini, Ankara Kedisi ve Ankara Tavşanını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz" cümlelerini kurarak alana verdikleri değeri ifade etmişti.

Pursaklar Belediyesi tarafından büyük önem verilen Endemik Vadisi'nin bu yaz Pursaklar ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların sıklıkla ziyaret edilen bir yer olması bekleniyor. Belediyede alana yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da akıl almaz olay! Sağlık raporu almaya gitti, eğlence mekanında çalıştığını öğrendi

Ankara'da akıl almaz olay! Sağlık raporu almaya gitti, eğlence mekanında çalıştığını öğrendi