ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi ünlü "Hisseli Harikalar Kumpanyası"na ev sahipliği yaptı

Pursaklar Belediyesi ünlü "Hisseli Harikalar Kumpanyası"na ev sahipliği yaptı

Pursaklar Belediyesi düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında çok ünlü bir tiyatro gösterisine ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanı Çetin gösterinin kapalı gişe oynandığını açıkladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Ankara şehir için özel bir anlam ifade eden bir geceyi daha bıraktı. Şehrin metropol ilçelerinden olan Pursaklar'da Hisseli Harikalar Kumpanyası adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Türk tiyatrosunun sembol isimlerinden Haldun Dormen tarafından yazılan ve ilk olarak yaklaşık 44 yıl önce izleyiciler ile buluşan Hisseli Harikalar Kumpanyası adlı oyun Pursaklar Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde gerçekleşti. Vatandaşların yoğun ilgisine maruz kalan gösterinin kapalı gişe oynandığı bildirildi.

KAPALI GİŞE GÖSTERİ

Pursaklar ilçesinin gösteriden memnun kalması ile ilgili Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'den de bir açıklama geldi. Başkan Çetin “Kapalı gişe oynayan “Hisseli Harikalar Kumpanyası” izleyicilerle buluştu. Pursaklar Devlet Tiyatromuz bugün de muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı. Pursaklar’ımızı kültür ve sanatın merkezi haline getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Ara tatil dönemi dolayısıyla çocuklara yönelik etkinlik gösteri ve atölye faaliyetlerinin aktif olarak devam ettirildiği ilçede ülkemizin tiyatro tarihine damga vuran bir oyunun sahnelenmesi memnuniyet ile karşılandı. Başkan Çetin'de yeni gösterilerin gelecekte düzenlenmeye devam edeceğini işaret etti.

ÜLKEMİZİN EN BİLİNEN MÜZİKALLERİNDEN BİRİSİ

Hisseli Harikalar Kumpanyasının konusu ise  Anadolu'da turne yapan bir çadır tiyatrosunun assolistinin başka bir gazinoda çalışmasının ardından kumpanyanın yeni birisini bulma çabası ve bulunan kişiye bir köy ağasının aşık olması sonrası yaşananlar olarak biliniyor. Söz konusu müzikal ile Türkiye'nin en bilinen müzikalleri arasında yer alıyor.

Pursaklar Belediyesi ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin tarafından ilçede yaşanan tüm gelişmeler ve yapılması planlanan etkinlikler hakkında vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lider Halkbank evinde Türşad ile mücadele edecek

Lider Halkbank evinde Türşad ile mücadele edecek