ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi'nde “Hayvanları Koruma Günü” kutlandı

Pursaklar Belediyesi'nde “Hayvanları Koruma Günü” kutlandı

Pursaklar Belediyesi özel günlerin önemini tüm ilçede yaşatırken 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü unutmadı. Çocuklara hayvanların önemimi anlatmak amacıyla etkinlik düzenleyen Pursaklar Belediyesinde renkli anlara şahit olundu.
yazar
Haber Merkezi
Pursaklar Belediyesi'nde “Hayvanları Koruma Günü” kutlandı

Pursaklar Belediyesi önemli gün ve haftalarda yaptığı etkinliklerle takdir toplamaya devam ediyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü unutmayan Pursaklar Belediyesi, ilçedeki Evcil Hayvanlar ve Veterinerlik Tesisinde 4 ile 6 yaş arasındaki çocuklarla beraber “Hayvanları Koruma Günü” etkinliği düzenledi.

aw045348-06.jpg

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, hayvanların da yaşamın bir parçası olduğu hatırlatılmak amacıyla çocuklar tarafından hazırlanan kuş evleri ve kedi evleri sergilendi. Çocuklar kuş ve kedi evlerini gezerken renkli görüntüler ortaya çıktı.

aw045348-01.jpg

ÇOCUKLARA EĞİTİM VERİLDİ

Veteriner hekim İsa Demir, çocuklara “Sahipsiz yaralı hayvanla karşılaşma durumunda yapılması gerekenler” konulu seminer verdi. Söz konusu tesisin nesli tükenmekte olan hayvanların çoğalması için inşa edildiğini söyleyen Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin etkinlikte aileler ile buluştu.

aw045348-04.jpg

Çetin, tesiste modern bir ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin de olduğunu dile getirdi.
Kreş öğrencileriyle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu kaydeden Başkan Çetin, “Onların hepsi güzel yuvalar yaptı kediler, köpekler ve kuşlar için. Hepsi bir el emeği ve onlarla da burada buluştuk.

aw045348-03.jpg

Bir yandan hekimlerimiz hayvanlarla ilgili bilgiler veriyor. Diğer taraftan çocuklarımız hayvanları besleme, onlara dokunma gibi duyularla bu imkana ulaşmış oluyor” dedi.

haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cafer Mahiroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Cafer Mahiroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?