ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi'nde kediler emin ellerde

Pursaklar Belediyesi'nde kediler emin ellerde

Ankara'nın ilçe belediyeleri vatandaşların ihtiyaçları ve ilçelerin vizyonu doğrultusunda her geçen gün yani yerlerinin açılışını yapıyor. Son olarak Pursaklar Belediyesi'de Kedi Evi'ni açtı.
yazar
Haber Merkezi
Pursaklar Belediyesi'nde kediler emin ellerde

Pursaklar Belediyesi yaptığı projeler ve yürüttüğü çalışmalar ile Ankara'da örnek belediye olmaya devam ediyor. İlçede vatandaşların istihdamını sağlamak için her geçen gün yeni projeler geliştiren Pursaklar Belediyesi sokaktaki dostlarımızı da unutmadı.

Ankara Kedisi Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi'nde doğan yavru Ankara Kedileri, üç aylık bakım sürelerinin ardından sahiplendiriyor. Kedi evinin asıl amacı Ankara'da her eve bir Ankara kedisi vermek ve Ankara kedilerinin sayısını çoğaltarak yerli ve milli ırka teşvik etmek.

dsc-1865.jpg

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KEDİLER KORUNUYOR

Kendine has özellikler barındıran ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Ankara kedisi, Pursaklar Belediyesi’nce 2017 yılında açılan Ankara Kedisi Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi’nde de korunuyor. Merkezde yetiştirilen kediler sahipleriyle buluşturuluyor.

dsc-1868.jpg

Bu yıl kentte, Ankara kedisi sahiplenme talebinin diğer yıllara oranla fazla olduğu bilinirken Ankara Kedisi Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi'nin asıl amacı Ankara kedisinin sayısını artırmak ve ırk standardının korunmasını sağlamak.

dsc-1852.jpg

ANKARA KEDİSİ UZUN TÜYLÜ KEDİLERİN ATASI

Ankara kedisi, bilinen en eski kedi ırklarından olup tüm uzun tüylü kedilerin atası olarak kabul ediliyor. Yüzyıllardan beri ırk özelliği hiç bozulmadan gelmiş, doğal bir ırk olması sebebiyle de diğer kedi türlerinden ayrılır.

Ankara kedisi, Türkiye ve Ankara’ya özel endemik bir tür olduğu ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamaları Ankara'nın ruhunu ısıtmaya devam ediyor!

Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamaları Ankara'nın ruhunu ısıtmaya devam ediyor!