ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesinden heyelan riskini azaltmak için duvar önlemi

Pursaklar Belediyesinden heyelan riskini azaltmak için duvar önlemi

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde vatandaşların başına gelebilecek olumsuz durumları önleme çalışmaları devam ediyor. Son olarak ilçede bulunduğu mahallede heyelan riskini azaltması için inşa edilen duvar hakkında bilgiler paylaşıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesinden heyelan riskini azaltmak için duvar önlemi

Pursaklar ilçesinde vatandaşların başına gelebilecek herhangi bir kötü durumun önüne geçebilmek için yapılan çalışmalar adından söz ettirmeye devam ediliyor. İlçe geneline yapılan çalışmalar hem amaç hem de estetik görüntüsü ile adından söz ettiriyor.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin tarafından yapılan paylaşımda ilçe sakinlerinin önemsediği çalışmalardan olan heyelan riskine karşı yapılan duvarın son hali gözlemlendi. Söz konusu duvarın özelliklerini ve amacını vatandaşlarla paylaşan Çetin'in paylaştığı görsellerde yapılan duvarın estetik görünüşü de net bir şekilde gözlemlenmiş oldu.

“HEM GÜVENLİK, HEM ESTETİK”

Başkan Çetin tarafından yapılan paylaşımda “Hem güvenlik, hem estetik. 270 metre uzunluğunda, 5-7 metre yüksekliğinde, 3.5 metre genişliğinde duvar yaparak heyelan riskini azalttık. Çirkin görüntüden kurtararak Pursaklar’a yakışan hale getirdik” denildi. Çok uzun bir alan boyunca devam eden ve yüksekliği ve genişliği ile vatandaşların hiç bir korku yaşamadan o bölge vakit geçirmesini sağlayan proje memnuniyetle karşılandı.

İlk yerleşim meydan projesi kapsamında toprak kaymasının yoğun olduğu yerlerde yapılan çalışmalar vatandaşlarında içini rahatlattı. Söz konusu inşaat sürecine de bizzat yakından ilgi gösteren Başkan Ertuğrul Çetin, çalışan işçilerden de bilgi almış ve sürecin hızlı ve etkili bir şekilde tamamlanması için çalışmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya'dan 2023 BTÖ operasyonları paylaşımı!  3 bin 911 şehir, 19 bin 682 kırsal operasyon düzenlendi

Bakan Yerlikaya'dan 2023 BTÖ operasyonları paylaşımı! 3 bin 911 şehir, 19 bin 682 kırsal operasyon düzenlendi