ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi'nin çabalarıyla ekilen sebze ve meyvelerde hasat başladı!

Pursaklar Belediyesi'nin çabalarıyla ekilen sebze ve meyvelerde hasat başladı!

Pursaklar Belediyesi, ilçe halkını tarıma teşvik etmek amacıyla kendi tarım arazilerine ektiği yerli tohumdan ürettiği ürünlerin hasadını gerçekleştirdi. Hasat heyecanının yaşandığı ilçede süreci Belediye Başkanı Ertuğrul da yakından izledi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi'nin çabalarıyla ekilen sebze ve meyvelerde hasat başladı!

Pursaklar Belediyesi'nin çabalarıyla ekilen sebze ve meyvelerde hasat başladı! - Ankara'daki ilçe belediyelerinin çiftçiye desteği devam ediyor. Bu kapsamda Pursaklar Belediyesi de vatandaşları tarıma teşvik etmek amacıyla imza attığı projenin ilk meyvelerini aldı. Kendi tarım arazilerine ektiği yerli tohumdan ürettiği buğday ve nohutların hasadını gerçekleştiren Pursaklar Belediyesi, hasat heyecanı yaşadı.

Ankaralılar burada buluşuyor TIKLA TAKİP ET

Ata tohumundan biber, domates, salatalık gibi birçok meyve ve sebzenin üretimini teşvik etmek için ilçe sakinlerine ve çiftçilere desteğini sürdüren Pursaklar Belediyesi, tarım arazilerine ektiği buğday ve nohudun hasadını gerçekleştirdi.

2-2.jpg

PURSAKLAR BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞMALARA KATILDI

Göreve geldiği günden bu yana belediyeye ait boş arazilere yerli tohumların ekimi için teşvik çalışması başlatan, bu adımlarla tarıma destek olan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, yerli tohumlardan ürettikleri, nohut ve buğdayın hasat anını büyük bir dikkatle takip etti.

5-2.jpg

‘‘Her yıl olduğu gibi Aşevimizde, sıcak yemeğe dönüşecek ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaşacak’’ diyen Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, ‘‘Bu senede hasadımızı kaldırdık. Her yıl olduğu gibi Aşevimizde, sıcak yemeğe dönüşecek ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaşacak. İlerleyen zamanlarda ilçe genelinde ata ve yerli tohumlara olan rağbetin giderek artacağına gönülden inanıyor, tarımsal alandaki çalışmalarımızın çiftçilerimizle birlikte daha da büyüterek devam ettireceğimizi ümit ediyorum." ifadelerine yer verdi.

1-2.jpg

YEM OLARAK KULLANILACAK

Pursaklar Belediyesi ekipleri tarafından ekinlerin hasat edilmesinin ardından kalan samanlar balya haline getirilerek Endemik Vadi’de bulunan keçilere, buğdayların bir kısmı ise Evcil Hayvanlar Parkı’nda bulunan kanatlı hayvanlara yem olarak veriliyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Yenimahalle Belediyesi çalışanları iş bırakma eylemi yaptı!

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi çalışanları iş bırakma eylemi yaptı!