ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Dede-Torun evlerine ilgi sürüyor!

Pursaklar Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Dede-Torun evlerine ilgi sürüyor!

İlçenin belediye başkanlığı görevini sürdüren Ertuğrul Çetin Yavuz Sultan Selim Dede Torun Evi'ne gelen dedeler ile beraber vakit geçirdi. Dedelerin torunları ile beraber vakit geçirebildiği ve bir çok konuda etkinliğe katılabildiği evlere giden vatandaşlar Başkan Çetin'e teşekkür etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Dede-Torun evlerine ilgi sürüyor!

Ülke genelinde bir ilk olan proje yaklaşık 14 yıl önce Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilmişti. İlçenin belirli noktalarında hizmet veren Dede-Torun Evleri'nin kurulması ile nesiller arasındaki bağın kuvvetlenmesi amaçlanmış ve dedeler ile torunlarının beraber sağlıklı bir ortamda sosyalleşmesi hedeflenmişti.

“ONLARIN HAYAT TECRÜBESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Günümüzde hizmetini sürdüren ve vatandaşların gitmeye devam ettiği Dede-Torun Evleri'ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin Yavuz Sultan Selim Dede Torun Evi'ne giderek orada bulunan yaşlılar ile sohbet etti. Yaşlı vatandaşların kendileri için çok önemli olduğunu ve onların rahatlığı için ellerinden geleni yapacağını vurgulayan Başkan Çetin “Ağabeylerimiz için her gün alanında uzman kişiler tarafından spor, sağlık, kahramanlık türküleri, tasavvuf musiki dinletisi, kültür gezileri gibi birçok aktivite düzenleniyor. Bizlerde her fırsat bulduğumuzda Dede Torun Evlerimizdeki ağabeylerimizle bir araya gelerek ilçemiz hakkında fikirlerini alıyoruz. Onların hayat tecrübesi ve fikirleri bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇETİN'E BAŞARI DİLEĞİ

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin vatandaşları bir çok etkinliği bulabilecekleri ve torunları ile beraber vakit geçirebilecekleri Dede-Torun Evi'ne davet ederken, dedelerden de Başkan Çetin'e teşekkür geldi. Kendileri için böyle bir hizmetin güncel olarak sürdürülmesi ve kendileri ile ilgilenilmesinden memnuniyet duyan dedeler Başkan Çetin'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve yerel seçimlerde başarılar diledi.

Pursaklar Belediyesi tarafından aile bağlarını güçlendiren bu projeye benzer olarak yeni projeler geliştirilmesi bekleniyor. Nesiller arasındaki saygı ve sevgi bağlarını güçlendiren bu çalışma ilçe sakinleri tarafından da beğeniliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin personel alımı başvuruları bitti mi, şartları nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin personel alımı başvuruları bitti mi, şartları nedir?