ANASAYFA Pursaklar Pursaklar Belediyesinin kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarına büyük ilgi!

Pursaklar Belediyesinin kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarına büyük ilgi!

Pursaklar Belediyesi tarafından ilçe kadınların vakitlerini dolu dolu geçirebilmeleri ve meslek sahibi olmalar için onlarca branşta kurs veren Hanım evlerine ilgi günden güne artıyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin binlerce kadının eğitim gördüğü Hanım evlerine yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Pursaklar Belediyesinin kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarına büyük ilgi!

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde her yaştan insanın eğitim görmesi ve kendini geliştirmesi için yapılan hizmetler adından söz ettirmeye devam ediyor. Şimdiye kadar binlerce kadının eğitim gördüğü ve bir meslek sahibi olduğu kurslara ilginin artarak devam etmesi bekleniyor.

7 BİNDEN FAZLA KADIN EĞİTİM GÖRDÜ

İlçe kadınlarının zamanlarını boş bir şekilde geçirmek yerine, kendilerini meslek sahibi yapacak eğitimler görmeleri için açılan hanım evlerine ilgi artarak devam ediyor. 2019 yılından beri tam 76 branşta 307 kurs açan Pursaklar Belediyesi, bu süreçte 7 binden fazla kadın hanım evlerinde eğitim görmesini sağladı. Yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve onlara desteklerini ifade etmek isteyen Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin Hüma Sultan Hanım Evini ziyaret etti.

BAŞKAN ÇETİN'DEN BAŞARI DİLEĞİ

İlçe kadınlarının zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirdiklerini ve bundan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Çetin “Hanım Evlerimizi ziyaret ederek, kursiyerlerimizin yaptıkları çalışmaları inceledim.  Kursiyerlerimiz her yaşta öğrenmenin ve üretmenin heyecanını yaşıyorlar. Bir taraftan yeni beceriler öğrenirken, diğer taraftan da keyifli vakit geçiriyorlar. Ortaya konan her üründe sanat, zerafet ve estetik bir arada. Kursiyerlerimize yeni beceriler öğrenme ve yeni meslek edinme yolundaki çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

Pursaklar ilçesinde kadınlar kurslarda eğitim görerek hem kendilerine yeni arkadaşlar kazanıyor, hem de ekonomik olarak ailelerine katkı da bulunuyor. Kadınların da severek katıldığı kurslarda eğitim gören insan sayısının artarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yatırımcının yüzünü en çok o güldürdü! Alanların parası pul olmadı katlandı da katlandı

Yatırımcının yüzünü en çok o güldürdü! Alanların parası pul olmadı katlandı da katlandı